KRISTIANSAND: De nye fergene blir nå bygd ved Bergen Group Fosen, de vil stå klare i 2012 og koste 206 millioner euro (rundt 1.6 milliarder kroner etter dagens kurs). En del av finansieringen av disse blir altså en utvidelse av aksjekapitalen.

Ifølge en pressemelding fra rederiet, blir de nye aksjene tegnet av hovedaksjonærene som er brødrene Frode og Ole Ketil Teigen og elleve nye investorer fra Vestlandet. Brødrene Teigen skyter inn 192,5 millioner, mens de andre investorene går inn med 107,5 millioner. I tillegg får de over 3000 småaksjonærene anledning til å tegne nye aksjer.

— Responsen på vår invitasjon om å delta i kapitalutvidelsen i Fjord Line bekrefter at mange deler vår tro på Fjord Lines muligheter i cruisefergemarkedet mellom Norge og EU, sier styreleder Peter Frølich i pressemeldingen.

Fjord Line hadde en egenkapital på 209 millioner ved utgangen av 2009. Dette året hadde de i tillegg et negativt resultat på 14,5 millioner. Men rederiet mener de vil gå i pluss i år.

— Alt ligger til rette for at driften både i 2010 og 2011 skal gi overskudd, slik at det legges grunnlag for at Fjord Lines skal bli en attraktiv aksje, sier Frølich.

Ifølge Finansavisen skal rederiet på børs innen 12 måneder.

— På sikt er vårt mål å børsnotere selskapet for å styrke likviditeten i aksjen og for å styrke tilgangen til kapital i fremtidige investeringer, sier styreleder Peter Frølich.

De nye fergene skal gå fra Bergen - Stavanger - Hirtsahals - Kristiansand. Så returnerer de samme veien. Dermed blir det daglige avganger fra Kristiansand.