LINDESNES: Den økonomiske situasjonen i kommunen er svært vanskelig. Eiendomsskatt og skolenedleggelse er to av de svært omstridte tiltakene som har blitt heftig debattert.

Under formannskapsmøtet i kveld sa politikerne sitt om hvorvidt det er aktuelt å flytte elevene fra Vigmostad skole til Vigeland skole.

— Høyre og Pensjonistpartiet fremmet forslag om å legge ned skolen og overføre barna til Vigeland for å få fjernet eiendomsskatten etter 2013. Flertallet bestående av Venstre, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti stemte for å opprettholde skolen og heller ha litt høyere eiendomsskatt, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H), til fvn.no.

. Det er vedtatt eiendomsskatt med 0,4 i promille med et minstefradrag på 400.000 kroner. Opprinnelig er planen at denne nye skatten skal samles inn i to år.I starten av november la konstituert rådmann Ove Torland fram tall som viste at den lille kommunen måtte dekke inn et underskudd på 24 millioner kroner før 2014. Ordføreren er ikke fornøyd med vedtaket som det politiske flertallet gjorde. Dermed er innstillingen til kommunestyret at skolen opprettholdes. Det endelige vedtaket blir gjort 21. desember.

— Det er slik i politikken at man får gjennomslag for noe man vedtar, mens man ikke får det andre ganger. I forhold til Vigbostad skole var vi et mindretall og det får vi respektere. Det er ingen tvil om at vi må gjøre upopulære kutt for å få kommuneøkonomien på fote igjen, sier ordføreren.