KRISTIANSAND: — Det blåser opp til storm i løpet av fredag kveld og det kan bli storm utsatte plasser, i fjellet samt langs kysten, sier meteorolog Lisbeth Håvik ved StormGeo til Fædrelandsvennen.

Vindstyrken vil øke allerede fredag ettermiddag før det blåser opp til storm og deretter nedbør på lørdag. Statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt konkluderte torsdag med at morgendagen kan bli en dag som går inn i minneboken til folk flest - sånn rent værmessig.

– Det positive er at den verste vinden mest sannsynlig skal ha avtatt når den store nedbøren kommer, men værmessig blir det en skikkelig dårlig lørdag. Det blir mye snø og snøfokk. Dette kan godt bli en lørdag folk på Sørlandet vil komme til å huske godt, uttalte Thyness.

Ved StormGeo har de oppgradert gårsdagens snøvarsel med 20 mm. Det betyr en halv meter med snø i løpet av lørdagen.

Halv meter med snø

— I løpet av ett døgn vil det samlet sett komme opp mot 50 cm med snø enkelte steder. Langs kysten vil nedbøren trolig komme i form av sludd, sier meteorologen før hun konstaterer det åpenbare:

— Det kan bli en god del snø, så det blir festlig, sier Håvik.

Og festlighetene kommer altså på lørdag i form av en halv meter snø enkelte steder. I Kristiansand er det i tillegg ventet plussgrader i løpet av lørdag. Det betyr sludd og regn. Noe som fort kan gi sleipt føre når snøen blir både tung og komprimert. Meteorologen oppfordrer derfor bilister til å kjøre etter forholdene.

— Folk bør ta sine forholdsregler og være for forsiktige. Det kan fort bli sleipe kjøreforhold og trafikkproblemer på en slik dag, konstaterer hun.