KRISTIANSAND : Kona renvasket sin mann i den rettslige forklaring mandag. Etter at retten hadde fått avspilt politiforklaringene, som er tatt opp på lyd og bilde, fastholdt kona at det ikke hadde vært noen form for vold i familien. Politiforklaringene har hun trukket tilbake. I disse forklaringene kommer det fram opplysninger om en rekke voldsepisoder over mange år. I den grad det er beskrevet vold, mente kona at tolkene under politiavhørene hadde misforstått. De rettslige tolkene hadde i retten ingen kommentarer eller innvendinger mot tolkingen som hadde funnet sted under politiavhørene.

I det ene avhøret fortalte kvinnen at da hennes mann kom hjem og oppdaget at det ikke var varmt dusjvann, ble kona truet til å sitte en time i badekaret i kaldt vann og deretter sendt ut i snøen uten sko.

Stoppet av dommeren

Da tiltalte startet sin forklaring like før lunsj tirsdag, ble han gjentatte ganger stoppet av tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia. I stedet for å forklare seg om tiltalen, var 46-åringen mest opptatt av å fortelle om konspirasjonen mellom barnevernet og politiet for å ramme han og hans familie.

Tiltalte benektet bestemt at han har utøvd vold mot noen familiemedlemmer. Da aktor foreholdt ham at polititjenestemenn for halvannen uke siden hadde sett at han slo sin datter, parerte tiltalte dette med å si at politifolkene lyver.

Omsorgsfull far

Han betegnet seg selv som en omsorgsfull far som har oppdratt sine barn på beste måte. Han var ikke fornøyd med en av sønnene, som er straffedømt flere ganger. Denne sønnen er mest kjent etter at han for ett år siden rømte fra politiarresten i Kristiansand.

— Det er viktig for retten å forstå at det er forskjell i den kultur og religion jeg har, og den dere har. Jeg oppdrar mine barn etter min religion og min kultur.

Aktor: - Betyr det at du kan bruke vold mot barna?

Tiltalte: - Nei.

Selv ville den tiltalte avgi en slags forsikring og sverge til Gud at han skulle fortelle sannheten i retten. Det fikk han ikke anledning til av tingrettsdommer Hellerslia, fordi en tiltalt ikke skal gjøre det. Flere ganger reiste tiltale seg fra vitneboksen, og gjentatte ganger ble han bedt om å sette seg ned under sin forklaring.

Den tiltalte har en voldsom glød og temperament under sin opptreden i retten. Da han hadde forklart seg i 35 minutter uten å komme til det poeng dommeren ville ha belyst, tok retten lunsjpause.