Tidligere mandag ble det klart at også annen serierunde i spansk 1. divisjon blir utsatt på grunn av uenigheter mellom klubber og spillere. Nå varsler fotballproffene i italienske ligaer at de vil vurdere samme tiltak om de ikke får det som de vil.— Hvis ikke en ny fellesavtale om rettigheter blir underskrevet, vil alle kampene i første serierunde bli utsatt, sa AIC-president Damiano Tommasi etter et resultatløst møte i Milano mandag.

Forrige sesong truet spilleforeningen med streik flere ganger, men det ble aldri gjennomført. Tommasi er imidlertid klar på at de mener alvor denne gangen.

— Etter et år med dette, kan man ikke kalle det en trussel en gang. Sannheten er at vi ikke kan starte en ny sesong uten en avtale. Vi vil gjerne komme i gang, men du må spørre ligaledelsen om hva sjansen er for at vi blir enige, sa han.

Det er to hovedpunkter spillerne ønsker å få på plass i den nye avtalen: Spillerne nekter å trene alene dersom klubbene bestemmer seg for at de ikke lenger er med i klubbenes framtidsplaner. Samtidig er de imot at klubbene kan si opp en spillers kontrakt med ett års varsel dersom de ikke ønsker spillerens tjenester. (©NTB)