KRISTIANSAND: Det var statsadvokat Stina Sveier Nilsen som la ned påstanden ved avslutningen av sin prosedyre i straffesaken mot 22-åringen i Kristiansand tingrett tidlig i ettermiddag.

Stina Sveier Nilsen Foto: Jon Anders Møllen

Statsadvokaten var klar på at tiltalte ikke bare skal dømmes for medvirkning til drapet på Levi Sørensen, men også dømmes for drapsforsøket på kameraten.

— Jeg tror at det er tiltaltes avdøde kamerat som avfyrte skuddet. Men tiltalte var delaktig, han tilskyndet handlingen og skal dømmes fordi han i hvert fall, slik han selv forklarer, var med på å bære den hardt skadede gutten ned fra leiligheten, sa statsadvokaten.

Hun minnet retten om at den tiltalte har tilpasset sin forklaring etter bevisene, og at hans forklaringer ikke er troverdige. – Han husker det som er ufarlig, men når det kommet til de vanskelige spørsmålene er hukommelsen et eneste stort sort hull, sa statsadvokaten.

Hun medga i retten at strafferammen stanger helt opp mot lovens maksimumsstraff på 21 år, men landet på påstanden om 19 års ubetinget fengsel.

Forsvareren, advokat Ketil Magnus Berg, mente at fengselsstraff i cirka 12 år var passende. Han mente at 22-åringen skulle dømmes for drapet på Levi Sørensen, og også for drapsforsøket på kameraten, selv om tiltalte har nektet straffskyld.

Bistandsadvokatene ba retten fastsette en oppreisningserstatning til hver av foreldrene til Levi Sørensen med 200.000 kroner. For Sørensens kamerat, som ble utsatt for drapsforsøket, ba bistandsadvokaten om en oppreisningserstatning på 250.000 kroner og ytterligere 75.000 kroner i erstatning blant annet for tapt arbeidsfortjeneste.

Dom faller neste fredag.