FLEKKEFJORD: Det skriver avisen Agder.no i dag.

Guttens mor forteller til rektor Terje Lauvdal søndag ettermiddag at guttens syn er reddet, og at han forhåpentligvis slipper operasjon.

– Dette var en dyr lærepenge, har moren sagt til rektor.

– Mor til gutten sier hun er kjempelei seg over det som har skjedd. At det er tragisk at guttene har gått inn på skolen, og over det som har skjedd. Sykehuset karakteriserer skadene som andregrads forbrenning på hender og i ansiktet, forteller rektor Lauvdal.

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, skal de fire guttene ha tatt seg inn gjennom en ulåst dør.

— Inne på et kjemirom brøt guttene opp et skap som inneholder diverse ingredienser. De blandet sammen flere ting og dermed eksploderte det, sier Osaland.

Uhellet ble meldt inn til politiet først klokken 22.59 lørdag kveld.

Brøt opp kjemiskap

Eksplosjonen skal ha skjedd i 18.30-tiden lørdag kveld, da guttene blandet kjemikalier ved inngangsdøren til skolen.

– Noen av våre elever har gått inn på skolen til et skap der kjemikalier oppbevares mellom biologi- og kjemirommet. De har klart å åpne det låste skapet, og tatt med kjemikalier på utsiden under et halvtak ved inngangen. Der har de blandet kjemikaliene som så eksploderte, forteller rektor.

Eksplosjonen var så kraftig at en av guttene ble fraktet til sykehuset i Stavanger med Luftambulansen.

Etterforskes

Skolen var lørdag kveld utleid til en frivillig organisasjon, slik at dørene til skolen var åpen.

– Var kjemikaliene forsvarlig innelåst?

– Ja. Skapene laget for denne typen oppbevaring. Og kjemikaliene er standard ting som skolen skal ha for å kunne gjøre forsøkene som er beskrevet i lærebøkene, sier rektor Lauvdal.

Det er fortsatt noe uklart hvor mange gutter som var involvert i eksplosjonen og innbruddet.

– Guttene er elever ved skolen, men jeg vet ikke hvor mange det er ennå. Vi forholder oss nå til politiet, og vil anmelde dette som et innbrudd. Vi skal ha samtaler med de involverte. Så vil vise seg om det er forhold vi bør se nærmere på. I tillegg må gutten som er utsatt for ulykken følges opp, sier rektor Lauvdal.