MANDAL: — Det er to personbiler som har kollidert. E 39 er sperret, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Ulykken skjedde vest for Kirkeheitunnelen like etter klokken 17 fredag ettermiddag, under broa over E 39. De to kjøretøyene som kolliderte er en stasjonsvogn registrert på Østlandet, og en mandalsregistrert bil tilhørende et vaktselskap.

— Luftambulanse og ambulanse er på vei, sier operatør ved AMK-sentralen til fvn.no klokken 17. Kjøretøyene stod klokken 17.30 fortsatt i veibanen. Overbefalsvakt Inge Jakob Hansen i Brannvesenet Sør opplyser at det vil ta en tid å rydde veibanen.

— En person var fastklemt. Nå er alle frigjort, sier Hansen.

En ung kvinne ble tatt med av luftambulansen og fløyet til Sørlandet sykehus Kristiansand. Hos politiet bekrefter operasjonsleder Steinsland at vedkommende har bruddskader, og at skadene ikke er livstruende.

En mann fikk etter ulykken behandling på stedet av ambulansepersonell. Vedkommende var oppegående, og trolig lettere skadet, opplyser fvn.nos journalist ved ulykkesstedet.

I alt tre personer ble brakt til sykehuset i Kristiansand, ifølge AMK-sentralen. Alder og kjønn var klokken 19.30 fortsatt uklart.

To hunder var også involvert, men skal være uskadd eller ha små skader.

Trafikken som kom vestfra mot Kirkeheitunellen dirigeres nå via Mandal sentrum. Østfra står det lange køer. Også i den retningen blir trafikken gradvis omdirigert, sier fvn.nos journalist.

E 39 ble åpnet for fri ferdsel like før klokken 19, etter å ha vært stengt i om lag to timer.