KRISTIANSAND: Vest-Agder fylkeskommune har fått 420.000 kroner av Nav til å få ned andelen ufrivillige deltidsarbeidere.

– Jeg håper ikke vi har flere som jobber ufrivillig deltid enn det tidligere kartlegging viser, men jeg frykter det kan være mørketall, sier Toril Runden (Ap), opposisjonsleder i fylkestinget.

Som tidligere leder av administrasjonsutvalget søkte hun Nav om støtte til å kartlegge hvor stor andelen som jobber ufrivillig deltid er. Deler av midlene skal gå til å utrede om det er mulig å skaffe tilleggsoppgaver til dem som jobber som personlig assistent for enkeltelever i videregående skole.

– Vi vil undersøke om det fins oppgaver på de enkelte skolene som er satt ut til eksterne firmaer som kan tas tilbake og gis til assistentene så de kan få fullere stillinger, sier Runden.

Tidligere kartlegging har vist at rundt 500 av fylkeskommunenes cirka 1600 ansatte jobber deltid. Av dem er det rundt 50 personer som tidligere har oppgitt at deltiden er uønsket. Av dem er cirka 25 assistenter i skolene.

Om kort tid vil samtlige ansatte i Vest-Agder fylkeskommune få tilsendt spørsmål om ønsket stillingsstørrelse. Undersøkelsen blir utført av et eksternt selskap.

– Da vil vi i alle fall få oversikt over det faktiske antallet som jobber uønsket deltid, og det vil bli lettere å sette inn tiltak så de som ønsker det kan få mulighet for økt stillingsbrøk, sier Runden.

Hun har merket seg at Skjeie-utvalget, som la fram sin delrapport for et par dager siden, foreslår å opprette et likestillingsdirektorat med regionkontor.

– Det hadde vært veldig spennende hvis Agder kunne fått ett av dem, og det vil vi jobbe for å få til, sier Runden.