ARENDAL: Etter drapet på Nævisdal i Arendal i august ble det gjort omfattende tekniske undersøkelser, både av kriminalteknikerne fra Agder politidistrikt og teknikerne fra Kripos. Dette drapet er for øvrig det eneste hvor det er innhentet ekstern kriminalteknisk bistand.

— Vi venter på analyseresultater. Det gjelder drapet på Nævisdal, de to drapene i Grimstad, Vegusdalsdrapet og drapet som fant sted på Vanse i forrige uke, opplyser overbetjent Arne Sundvoll ved Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

— Det vi venter på er analyseresultatene fra gjenstander og andre funn som gjennomføres på Kriminalpolitisentralen (Kripos). I tillegg er det sendt inn en rekke prøver til dna-analyse ved Folkehelseinstituttet (tidligere Rettsmedisinsk institutt). Det tar en viss tid å gjennomføre disse analysene, tilføyer Sundvoll.

I de fleste sakene er analyseresultatene styrende for avhør og etterforskningsskritt som senere skal tas i de fem sakene hvor det nå er løpende etterforskning.

I den siste drapssaken fra Vanse er fortsatt politiet i en fase med innsamling av informasjon. Tre personer er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

Overbetjent Sundvoll sier at politiet har en oppfatning av hva som er årsaken til at den 57 år gamle mannen døde. - Men vi ønsker ikke å fortelle det vi vet, sier Sundvoll.

Drapssaken fra Grim i januar skal til behandling i tingretten i slutten av november. Riksadvokaten behandler nå påtalespørsmålet etter drapet i Mandal i sommer.