GODT BESØKT: Arrangementene hver 14. dag har vært godt besøkt. Her fra Erlend Robstads plateslipp. Neste år blir det konserter en gang i måneden i Vennesla kulturhus. Foto: Sondre Steen Holvik

VENNESLA: — Men det blir knallbra likevel. Vi kommer med et flott tilbud. Høsten 2012 var et prøveprosjekt, må dere huske. Det har gitt mersmak, men vi greier ikke like mange konserter, sier kulturrådgiver Tove Linda Høgstøl.

Tirsdag formiddag satt hun sammen med kulturskolens Ingunn Abrahamsen og kulturhuskoordinator Jannicke Usterud og planla neste års kommunale kulturprogram i kulturhuset.

Godt besøkt

Trioen legger opp til arrangementer siste lørdag hver måned, og ikke hver 14. dag som i høst.

Høstens arrangementer har vært godt besøkt, med mellom 50 og 100 på hver konsert. De gratis kulturarrangementene for barn om formiddagen har vært besøkt av flere hundre. Plateslippet med bygdas egen Erlend Robstad har vært best besøkt.

— Interessen er økende. Men mange har jobbet dugnad og ekstra i store mengder. Vi måtte ha ansatt folk skulle vi greid så tett program neste år, og det har vi ikke ressurser til. Derfor tror vi én gang i måneden er riktig, sier Høgstøl.

Høyt nivå

Hun ikke vil ut med hva de planlegger av publikumsmagneter neste år, men mener det er mye spennende på gang.

— Vi har ikke spurt noen ennå! Vi ønsker å ha arrangementer med høyt kulturelt nivå, samtidig som det er en eller annen lokal tilknytning, sier Høgstøl, som selv har jobbet 13 timers lørdager i høst for å få kulturarrangementene opp og stå.

Høgstøl minner om at lørdagsarrangementene er det offisielle kulturhustilbudet, men at det også foregår mye annet.

— Jeg holder på å summere opp. Det har vært ekstremt mange arrangementer i tillegg til kommunens i høst. Det skjer noe hver dag. Kulturhuset er en stor suksess, sier hun.