KRISTIANSAND: Det var lørdag formiddag at AMK-sentralen varslet politiet om at de skulle hente en skadet kvinne i 20-årene i en leilighet vest for Kristiansand sentrum.

Kvinnen hadde skader på kroppen som ambulansepersonalet reagerte på.

Innesperret i to dager

— På bakgrunn av meldingen valgte politiet å reise til stedet. Der fikk patruljen presentert en historie som gjorde at vi pågrep siktede og satte ham i arresten, opplyser etterforskningsleder Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge Lunde skal kvinnen ha vært holdt innesperret i boligen i to dager.

— Kvinnen skal ha blitt utsatt for diverse typer vold uten at jeg kan gå inn på detaljer i forklaringen. Men det er snakk om alvorlige beskrivelser når det gjelder både handlinger og tidsaspekt, sier Lunde.

Den siktede mannen og kvinnen skal være bekjente, men de skal ikke ha vært i et forhold med hverandre på det nåværende tidspunkt. Siktede ble avhørt søndag.

Nekter straffskyld

— Han erkjenner verken de faktiske forhold eller straffskyld etter siktelsen, sier Lunde.

Tirsdag ble mannen framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Mannen hevdet i retten at kvinnen ble med frivillig.

Mannen sa at han skal ha funnet vedkommende nesten bevisstløs hos naboen og at hun hadde bedt siktede om å ta henne med hjem til seg. 39-åringen hevdet også at han hadde besøk i det angitte tidsrommet og at kvinnen kunne forlate boligen som hun ville.

Mannen ba dermed om å bli løslatt.

Gjentakelsesfare

39-åringens forklaring står i dyp kontrast til kvinnens forklaring. Politiet ba derfor retten om å fengsle mannen i fire uker.

Tingrettsdommer Marit Thorvaldsen tok politiets begjæring til følge og fengslet mannen i fire uker.

Fengslingen ble begrunnet med gjentakelsesfare. Mannen er domfelt hele 15 ganger siden 1994 og bøtelagt i alt 22 ganger. Forholdene gjelder i hovedsak vinning- og narkotikasaker. Men han er også dømt for vold, trusler og ran.