SONGDALEN: — Jeg hadde akkurat gjort ferdig brødbaksten da sikringen gikk, så jeg skulle bare ut for å se om det var flere som mistet strømmen, sier Imeland til Fædrelandsvennen.

På vei oppdaget hun hvorfor strømmen hadde gått. Det brant i garasjen.

— Jeg sprang ut i flammene og kom meg ut av huset, forteller hun. Hun var den eneste som befant seg i huset da brannen brøt løs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HELT ØDELAGT: Bolighuset og garasjen til ekteparet Solveig (77) og Ola Imeland (78) på Skinnarsmoen i Songdalen ble totalskadet i brannen mandag kveld. FOTO: VEGARD NEKSTAD Foto: Vegard Nekstad

Reddet albumet

Sammen med mannen Ola (78) har familien bodd i huset på Skinnarsmoen i Songdalen siden 1955. Lite av det familien hadde kunne reddes.

I ruinene fant de et album med bryllupsbildene. Sølvtøyet kunne også reddet ut fra huset. En gammel kiste med en del bilder klarte brannvesenet å berge mens flammene herjet.

Stoppet toget

Ola Imeland var på besøk hos datteren på Jørpeland utenfor Stavanger da brannen startet.

— Jeg måtte bare kaste meg på nattoget og fikk det til å stoppe på Nodeland, selv om de ikke bruker å stoppe der. Jeg trodde bare så vidt det jeg så, da toget kjørte forbi rett nedenfor huset, sier han.

I går brukte familien tiden på å handle inn alt fra klær til lommebøker og sko.

Kraftig brann

Alle tilgjengelige brannmannskaper rykket ut da det ble meldt om bekreftet boligbrann mandag. Til tross for at mannskapene var raskt på stedet hadde flammene banet seg vei fra garasjen til bolighuset.

Etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Loyd Larsen, sier til fvn.no at krimteknikere undersøker brannåstedet i dag. Årsaken til at brannen brøt ut er foreløpig ikke kjent.

Ola Imeland besøkte i går branntomta. Foto: Lars Hoen