AGDER/SIRDAL: På Hovden har det ikke kommet noen nye snøfall den siste tiden, men de opplyser om bra produksjon av kunstsnø.

Nettkamera: Enden | Galten | Hartevatn | Hartevassnuten | Hovden Skisenter | Nos |

— Så vi har alle hovedtilbudene åpne og løypene er i bra stand, opplyser daglig leder ved Hovden skisenter, Johan Olav Brakestad, til fvn.no.

Han kan forteller at de har fylt på med kunstsnø i Breive.

— Så det er fantastisk flotte forhold i Breivelia nå. Alle løypene her er i topp stand, og i tillegg åpner vi svart/rød-løypa i Vestbakken til helgen. Denne er svært populær blant alpinistene som kjører her, forteller han.

Men dette er ikke det eneste nye som blir åpnet på Hovden til helgen.

— Vi åpner også parken i sin helhet til helgen. Frem til nå har vi bare hatt den blå delen åpen, men nå åpnes også den røde. Og de som synes vi hadde en god park forrige sesong kommer til å oppleve at parken er blitt enda bedre i år, skryter han.

Han mener at det eneste som mangler nå er litt nysnø.

— Det hadde ikke gjort noe om vi kunne fått opp pudderfaktoren litt, sier Brakestad.

Men det er ikke alle som ønsker å stå på slalåm og snowboard. Også for dem som ønsker å spenne på seg langrennskiene finnes det et tilbud på Hovden. På hjemmesiden til skisenteret opplyses det om at seks av 17 langrennsløyper er åpne, noe som gir 53 kilometer med preparerte spor. Forholdene beskrives som meget bra.

— Det er bra forhold, men litt lite snø i Lundaneløypa, samt i starten på løypa til Hartevasstjønn, sier Brakestad.

Bortelid skisenter: Heller ikke her har det kommet noen nysnø den siste tiden, og statusen er som den var før forrige helg.

Nettkamera: Bortelid — Vi har tre trekk oppe, og har ikke fått noe ny snø, verken naturlig eller kjemisk, opplyser daglig leder, Ruben Bortelid, til fvn.no.

Men ifølge ham er det meget bra forhold i løypene som er åpne.

— I tillegg er parken åpen slik at vi har et tilbud til de som har lyst til å leke seg litt også, forteller han.

Ved Bortelid har de 45 kilometer med oppkjørte langrennsspor.

Tveit skianlegg: Dersom du er bosatt i Kristiansand trenger du ikke å kjøre langt for å spenne på deg slalåmskia eller snowboardet. Tveit skianlegg i Kristiansand, som markedsfører seg som Norges sørligste skianlegg, holder åpent hver dag fra klokken 17.00 til 21.00 på hverdagene, og fra klokken 11.00-17.00 i helgene.

Sjekk værmeldingen for helgen her

— Det går så det suser her ute. Vi har hatt veldig bra besøk den siste tiden, og nå har vi fått litt ny snø slik at det blir mykere i bakken og da blir det jo enda bedre her ute, sier leder for skigruppa i Tveit idrettslag, Anders Hodne, til fvn.no.

I tillegg har de satt ut noen nye rails i bakken, slik at det også finnes et tilbud for de som ønsker å leke seg litt.

Brokke alpinsenter: På Brokkes hjemmeside meldes det om at de også her jobber med å få parken klar til helgen, og er i full gang med planering, bygging av rails, bokser og hopp. De håper at arbeidet blir ferdig til helgen slik at alt skal ligge til rette for de freestyleinteresserte.

Nettkamera: Brokke I bakken melder de om meget gode forhold, og de har i alt seks bakker åpne. Søndag arrangeres det også gratis skiskole for nybegynnere på ski og brett i alpibakken på Brokke. Dette arrangeres hver søndag ut januar måned.

— Mange barn som aldri har stått på ski får en grundig opplæring i trygge omgivelser i barneområdet, der foreldrene kan følge barna sine hele tiden, sier Marit Brokke.

I tillegg kjører tråkkemaskiner igjen gjennom skiløypene fra Jarnsverk til Reigårdstøylen og inn til Evardalen. Nytt av året for langrennsentusiastene er at skiløypene nå svinger tilbake over heia slik at man slipper å gå langs Brokke-Suleskard-veien.

Ljosland skisenter: På hjemmesiden melder skisenteret om at de har fått rails og big-jump på plass og at forholdene i bakken er svært gode.

Tjørhomfjellet og Ålsheia: Her meldes det om lite snø i bakkene.

Nettkamera: Tjørhomfjellet | Ålsheia

— Vi har ikke noe natursnø å snakke om, så det er for det meste snakk om kunstsnø. Forholdene ved Tjørhomfjellet er greie, men det er veldig hardt i bakken, sier driftsleder ved anlegget, Jan Atle Solberg, til fvn.no.

De vil ha en trasé åpen i helgen, men det er for lite snø til at de kan tilby noen hopp eller rails. Ved Ålsheia vil de prøve å åpne en trasé til helgen, men Solberg tør ikke love noe.

— Vi har veldig lite snø der også. Forholdene er ikke stort mer enn ok, dessverre, sier han.

Ådneram skitrekk: Daglig leder ved Ådneram skitrekk, Ånen Ådneram, kan melde om at alt av bakker er oppe.

Nettkamera: Ådneram — Her er det fine forhold nå. Vi har produsert godt med kunstsnø, og åpner Funparken til lørdag. Så da satser vi på fullt kjør her oppe, og så får vi bare håpe at det ikke blir like kaldt som det var sist helg, sier han.

Ut fra skitrekket er det kjørt opp cirka ti kilometer med langrennsløyper.

Fidjeland skitrekk: Her har der to skitrekk åpne samt en rail og noen hopp som man kan benytte seg av.

Nettkamera Fidjeland — Vi har ikke fått noe nysnø, så det er kunstsnø som gjør at vi kan holde åpent. Men akkurat i dag blåser det så mye at vi var nødt til å stenge. Heldigvis ser det ut som om det skal bli bra til helgen, forteller driftsleder Torbjørn Tjensvold.

Eikerapen alpinsenter: - Her står alt bra til, og vi er klare for en ny helg. Alle skitrekkene er åpne, og vi har også åpnet terrengparken, forteller daglig leder ved Eikerapen alpinsenter, Finn Olaf Hauge.

Nettkamera: Eikerapen Terrengparken åpnet sist helg, og før denne helgen er det gjort en siste finpuss.

— Så vi har vel fem rails og et medium stort hopp som står klart til bruk, forteller Hauge.

Heller ikke på Eikerapen har det kommet noe snø den siste tiden, så det er produksjon av kunstsnø som gjør at de kan holde åpent. Når det gjelder langrennsløyper er det for lite snø til toppen til at de har fått klargjort noen løyper.

— Men det var en del folk som likevel spente på seg langrennskiene sist helg. Selv om vi ikke har kjørt med løypemaskin er det en del snøscooterspor som det går an å gå i, sier Finn Olaf Hauge.