KVINESDAL: Politiet har helt til utpå kvelden i dag holdt på med avhør av fem menn i alderen 21 til 37 år etter at en 39 år gammel kvindøl ble hardt skadet etter å ha falt utfor en ståltrapp i Lunden i Kvinesdal natt til mandag.

Nå er fire av dem løslatt, mens den siste; en 28 år gammel mann fra Kvinesdal, vil bli fremsatt for varetektsfengsling i tingretten onsdag.

— Mistanken mot ham er i vesentlig grad styrket. Han er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, så det er en alvorlig siktelse, sier Jan Magne Olsen, lensmann i Kvinesdal, til fvn.no tirsdag kveld.

Årsaken til at politiet ønsker varetektsfengsling er fare for bevisforspillelse.

Ble utsatt for vold

Ifølge Olsen er mistanken mot de fire andre som ble arrestert, svekket etter avhørene.

- Blir siktelsen mot disse frafalt?

— Hvorvidt den blir frafalt vil bli vurdert i nærmeste fremtid, svarer Olsen.

Politiet er fortsatt tilbakeholdne med opplysninger om hendelsesforløpet av hensyn til etterforskningen. Men de føler nå de har god oversikt over hva som har skjedd.

— Nå er det imidlertid konstatert at han (den skadede 39-åringen, red. anm.) er utsatt for vold, sier lensmannen, som ikke vil si hva slags vold det er snakk om eller hvordan 39-åringen havnet utfor ståltrappa.

Det er ikke brukt våpen, ifølge politiet.

39-åring flyttes til Flekkefjord

Den skadede 39-åringen var tirsdag ettermiddag fortsatt alvorlig skadet.

— Tilstanden er stabil. Det er alvorlig. Han blir overført til Flekkefjord i morgen, opplyser informasjonssjef Tore Kopren ved Stavanger universitetssjukehus.

39-åringen og 28-åringen skal ikke ha hatt noen omgang «i særlig grad» før voldsepisoden.

Flere avhør gjenstår

I tillegg til de fem siktede er fem-seks andre vitner avhørt så langt.

— Alle er personer som har vært i nærheten og på åstedet før og etter. De har gjort observasjoner av ting vi føler er viktig, forklarer Olsen.

Disse vitnene skal i motsetning til de fem siktede ha vært edru, i all vesentlighet.

Fortsatt gjenstår det avhør i saken.

— Det er flere vitner vi ønsker avhørt, og selvfølgelig fornærmede, som vi ikke har fått snakket med fordi han er hardt skadet. Det vil også bli nye avhør av han som blir fremsatt for varetektsfengsling og muligens også av de som nå er løslatt, sier Jan Magne Olsen.