KRISTIANSAND: De hittil uidentifiserte svindlerne opprettet det ikke-eksisterende selskapet ”Agder Energi Deutschland GmbH” for å lure til seg penger fra de potensielle investorene.

— Hvor mange de har kontaktet totalt sett vet vi ikke, men det er 10 personer som vi kjenner til. Ikke alle har latt seg lure, men det er dessverre noen som har gått med på dette. Totalt sett så har svindlerne lurt til seg ca. to millioner norske kroner, forteller kommunikasjonsdirektør Realf Ottesen i Agder Energi, til fvn.no.

Ble kontaktet av svindel-offer

Svindelforsøket ble oppdaget ved at en av de potensielle investorene kontaktet det virkelige Agder Energi for ytterligere informasjon.

— Da ante vi ugler i mosen, og fant ut hva som var på gang, forteller Ottesen.

Ved bruk av forfalskede nettsider, dokumenter og underskrifter lurte svindlerne investorene til å delta i en falsk emisjon. Svindelen skal særlig ha vært rettet mot Sveits og Tyskland.

— Vi beklager at det er noen som har blitt lurt. Vi kan kan ikke annet enn å uttrykke sympati for de som har blitt svindlet. For Agder Energi er det kjedelig å bli trukket inn i en sånn sak, forteller Ottesen.

- Brukte falske underskrifter

Han forteller videre at nettsiden som svindlerne brukte hadde en kobling til Agder Energis nettsider, og at det hele så veldig legitimt ut.

— I tillegg har de brukt dokumenter med logo og falske underskrifter, forteller han.

Nettstedet som ble brukt i svindelen er nå stengt. Saken er under etterforskning, men det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak svindelen.