KRISTIANSAND: — Jeg er skuffet over vedtaket, men det er kanskje som forventet, sier Bjørn Voreland.

Han er styreleder i stiftelsen Shalam, samtidig som han sitter som varamann i helse- og sosialutvalget for Frp. Under behandlingen av Shalams søknad ble han sittende på gangen og vente på en avgjørelse.

— Jeg er redd for at dette egentlig signaliserer en dreining mot at rusavhenge skal hjelpes i egen bolig og ikke på institusjon. Det offentlige skaffer et husvære og kanskje medisiner. Det er ikke det samme som rehabilitering, sier Voreland.

Pengene det er snakk om er allerede bevilget av politikerne til et rehabiliteringstilbud som ble drevet i Øvrebø. Dette er nå nedlagt. Derfor søkte Shalam om å få pengene overført til et utvidet dagtilbud.

Både Høyre, KrF og Frp støttet den opprinnelige søknaden fra Shalam, men ingen av partiene gikk inn for å støtte søknaden om å få overført pengene til et dagtilbud.

— Det nye tilbudet de foreslår kommer sent. Shalam mottar allerede en ganske tung støtte til sitt dagtilbud (576.000 kroner i år). Vi ønsker å være økonomisk ansvarlige, og velger å si nei til denne søknaden, sa Høyres Hans Otto Lund.

Han fikk følge av KrF og Frp i at det hadde vært en vanskelig debatt i gruppene. Begge valgte imidlertid å vende tommelen ned for søknaden. Frps Sissel Andersen oppfordret stiftelsen til å komme med en ny søknad i forkant av budsjettet som vedtas i desember.