LILLESAND: Ifølge Agderposten.no pågrep politiet en gutt under 18 år mandag kveld.

Leif Ole Saanum, politiførstebetjent ved Lillesand lensmannskontor, sier til avisen at politiet har hatt mistanke til gutten en stund.

— Han er nå siktet for en rekke tyverier, innbrudd, bilinnbrudd og biltyverier flere steder på Sørlandet, sier Saanum til Agderposten.no.

Politiførstebetjenten bekrefter at gutten blant annet har erkjent seks innbrudd på Café Lillesand den siste uka, samt et tidligere innbrudd på kaféen. Han skal også ha tilstått en del andre innbrudd og tyverier i Lillesand og Arendal.

Ifølge Agderposten.no er også en annen ung gutt pågrepet, siktet for medvirkning til noen av forholdene.

- Unner ingen så mange innbrudd

Steinar Krogstad, daglig leder ved Café Lillesand, er lettet over at politiet har siktet en person.

- Jeg unner ingen å få så mange innbrudd i butikken sin på så kort tid. Det går veldig utover humør og arbeidslyst, sier Krogstad til fvn.no.

Han hadde innbrudd i kaféen i Østregate natt til forrige lørdag, tirsdag, torsdag, fredag og søndag morgen. I tillegg forsøkte tyven å komme seg inn natt til søndag.

Fanget tyven på kamera

Krogstad forteller at han lånte et overvåkningskamera som han monterte lørdag.

— Jeg fikk et flott bilde av tyven. Dette var noe av det som fikk ballen til å rulle fortere, sier Krogstad, som nå skal kjøpe et overvåkningskamera.

Totalt har i underkant av 5.000 kroner forsvunnet i løpet av en drøy uke.

— Det er jo ikke så voldsomt mye, men det er cirka det jeg tjener netto på en uke, sier Krogstad.

Den siktede skyldte på Krogstad

Han har blitt fortalt av politiet at den siktede angrer på det han har gjort.

— Han sier at han er fryktelig lei seg, men sa også at det var dumt av meg å la penger stå fremme. Jeg føler imidlertid ikke at det er galt å ha penger i en låst butikk, sier Krogstad, som roser politiet.

— De har vært veldig hjelpsomme, har informert godt og har vært på pletten med én gang jeg har ringt, sier han.

Nå håper han det blir lenge til neste innbrudd.

— Folk vet i alle fall hva de skal snakke med meg om nå, sier han med et smil, og sikter til at det har vært mye oppstyr med politi, glassmestere og media de siste dagene.