BYGLAND: Fjellknausen på 5000 kubikkmeter henger 250 meter over riksvei 9 i Bygland. Trusselen mot veitrafikken under skulle etter planen sprenges bort i dag — og veien stenges. To tonn dynamitt skulle sende giganten 250 meter ned i lia under.

Slik gikk det ikke. Helikopteret fra Fanafly som var helt nødvendig for å frakte folk og utstyr opp i fjellområdet, kunne ikke lette. Årsaken var askeskyen fra Island.

— Vi fikk beskjeden allerede på tirsdag. Helikopteret måtte holde seg i hangaren. Og det er langt opp dit. Vi var nødt til å ha helikopter, sier Edmund K. Ness i Fjell Renovering.

Firmaet hans skulle lede arbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen.

Ingen omdirigering

NRK Sørlandet opplyste i morges om omdirigeringer av trafikken og kolonnekjøring på grunn av den bebudede sprengningen.

— Vegvesenet glemte vel å gi beskjed til dem om at det ikke ble noe av, antar Ness.

Utsatt til juni

— En askesky er vanskelig å ha kontroll over. Planen er å prøve på ny 8. juni. Da håper jeg asken er borte, sier Edmund K. Fjell.

Fjell Renovering har nå tatt ned utstyret som allerede var fraktet opp i fjellet - klatreseler, motorsager og mer. Dette trenger selskapet for å ta på seg oppdrag i ventetiden.

Han tilføyer:

— Vi er vant til at ting snur seg fort i denne bransjen. Dumt var det - men om valget er å le eller å gråte av det, så velger jeg det første, sier Fjell til fvn.no.