KRISTIANSAND: Trykk på bildet i toppen av saken for å se Custom Cars ”pimpe” olabilen.

— Det finnes sikkert olabiler som er bygd i karbon osv, men ingen har så rå lakk som denne bilen. Den er rett og slett Norges tøffeste, sier en engasjert Johnny Govertsen hos Custom Cars i Lillesand.

— Jeg blir rett og slett målløs, sier Olabilbygger Egil Gundersen

I samarbeid med Fædrelandsvennen har 48-åringen bygd den lekre doningen som ble avduket med salutt og en tåre i øyekroken tidligere denne uken. Nå trenger olabilen sjåfør.

— Vi inviterer Fedrelandsvennens unge lesere mellom 7 og 14 år til å melde seg på i kampen om å få kjøre olabilen i Dyreparken 22. mai, forteller olabilbygger Egil Gundersen.

Olabilen har fått en såkalt kameleon-lakk, som skifter farge i sola. I tillegg har den fått et par striper original Lamborghini-lakk.

— Den var så flott og det var så gøy at gutta i Lillesand ville gjøre jobben. Dette er nok den eneste olabilen i Norge som har fått lakk til 6.000 kroner literen, mener Egil Gundersen.

Med så dyr lakk burde kanskje olabilen bare stått utstilt. Men det er ikke Johnny Govertsen enig i.

— Det gjør ingenting med en ripe i lakken. En olabil skal brukes. Den må kjøres hardt, sier Govertsen entusiastisk.

I en årrekke har Egil Gundersen og NAF arrangert olabilløp i Dyreparken og andre steder. Gundersen har bygget haugevis av olabiler.

— Målet mitt er å få barn og foreldre til å gjøre noe sammen. Istedenfor å sitte foran fjernsynet eller datamaskinen. Å bygge olabil er skikkelig gøy, mener Gundersen, som også er involvert i NM for olabiler i Oslo til høsten.

— Vinneren i Dyreparken går videre til NM i Oslo. I fjor stilte 36-37 olabiler på startstreken i Dyreparken, forteller Gundersen.

SLIK DELTAR DU:

Er du mellom 7 og 14 år og vil kjøre olabilen i Dyreparken, sender du en epost til naert@fvn.no og forteller hvorfor nettopp du bør være sjåfør.

Du kan også sende inn bilder av din egen olabil som blir lagt ut på våre nettsider.

PS! Hvis du vil stille med egen bil i olabilløpet, er det påmelding mellom kl 10-12 i Dyreparken 22. mai.