TRAVELT: Det ble mye å gjøre på i isbaren på fiskebrygga. Ina Torgersen var godt fornøyd med besøket. Foto: Gaute Beckett Holmslet

KRISTIANSAND: Selv om tåka lå tjukt over Kristiansand i morgentimene skjærtorsdag, så lettet den ut over formiddagen. Det gjorde forholdene gode for å utnytte bypåsken til sitt fulle.

Flere hadde tatt turen til Odderøya for å gå tur Men det var kanskje på fiskebrygga det var mest liv. Ina Torgersen på Brygga isbar har hatt det travelt:

— Vi har hatt mye å gjøre, det er nesten så det er sommer allerede, sier hun.

I 16-tiden var det kø fra døra og inn. Torgersen tror det skyldes sen påske og høye temperaturer.

— I fjor var påsken tidligere ,og det var dårlig vær. Da var det ikke mange folk her. Men i år er været godt, og det har vært mange innom. Jeg har også sett en del i båt, sier hun.

Selv om båtene ikke lå tett langs brygga, var det en del som hadde lagt til kai for en matbit. Det var i det hele tatt litt sommeridyll i Kristiansand i dag.

Fint fremover

Og idyllen skal vare, skal man tro Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

— Det blir fint ut påsken, og det ser ut som at det i perioden fremover vil være høytrykk som dominerer. Det kan bli litt kaldere, men vi forventer ingen store forandringer i været, sier hun.

Selv om det var godt og varmt i solveggen på fiskebrygga, var det andre steder i Agder det var varmere. Byglandsfjord hadde det varmest, med 20,3 grader. Nest på listen ble Nelaug, med 19,4 grader.

Kaldest var det ved Torungen fyr. Der ble det aldri mer enn 8,5 grader, ifølge Bentsen.

Tåkepåske

Selv om det er fint vær ved kysten, vil det være lokal tåke også fredag.

— Det er stor sannsynlighet for tåke natt til fredag og fredag formiddag. Men tåken vil lette utover dagen, sier Bentsen.

Tåken må ta litt av skylden for at det på Kjevik målestasjon ikke ble målt høyere temperatur enn 14,5 grader, men Bentsen håper tåka skal slippe taket til påskehelgen.

— Tåken ødelegger litt for soloppvarmingen, men forhåpentligvis er den borte etter i morgen, sier hun.