MANDAL/EGERSUND: — Det går greit med oss. Vi ble bare litt mørbanket, sier faren (47) i familien på fire til fvn.no.

Langfredag ettermiddag kom de hjem til Egersund etter en dramatiske kveld i forveien. Ifølge 47-åringen, var det en feil på den den elektroniske kartvisningen som gjorde at cabincruiseren de kjørte traff skjæret Kråka ved Ryvingen i 20-tiden skjærtorsdag.

— Vi hadde regnet kursen godt ut, og trodde vi var på utsiden av holmen. Dét viste også skjermen. Vi kjørte kjørte heller ikke veldig fort, sier egersunderen, som vil være anonym.

Båten, en Princess cabincruiser på 42 fot, hadde familien lånt til en påskeferien på Sørlandet. Etter grunnstøtingen tok den raskt inn vann.

Hoppet i land

— Kona hoppet i land på holmen. Båten begynte å synke med akterenden, gjenkaller faren

Han holdt seg fast i baugen sammen med barna på 10 og 13. Han hevder familien tok situasjonen med fatning.

— Egentlig gikk det greit. Vi hadde tid til å tenke, og det var bare å beholde roen. Det var heller ikke mange meter å hoppe. Men vi visste ikke hvor dypt det var, sier 47-åringen.

Tok tid

Hovedredningssentralen ble raskt varslet etter grunnstøtingen. Usikkerhet rundt posisjonen gjorde det tok vel 45 minutter før redningsskøyta fant dem. Baugen lå da høyt nok til at de faren og barna vurderte å prøve å hoppe til holmen.

Det er skipsføreren på Hvaler glad for de ikke gjorde.

Takknemlig

Familiefaren roser innsatsen til redningsmannskapene:

— Jeg synes de gjorde en fantastisk jobb. Det er godt å ha slike folk langs kysten, sier han til fvn.no.

I land i Mandal, ble familien kjørt med ambulanse til legevakten, og derfra til Sørlandet sykehus Kristiansand. Der tilbrakte de natta.

— I hvert fall barna sov godt i natt. Det gikk best med dem, fysisk, sier faren.

Han og kona fikk mindre skader i ansiktet i sammenstøtet. I dag ble de hentet i Kristiansand av en slektning, og kjørt hjem.

Fvn.no har vært i kontakt med eieren av båten. Han anslår verdien av 42-foteren til vel 2,7 millioner kroner - og har tro på at saken vil ordne seg med forsikringsselskapet. Langfredag ble det drøftet hvorvidt cabincruiseren kan taues inn til land med et spesialfartøy.