AGDER: — Trafikken kommer nok til å spre seg mer i år, tror distriktssjef Øystein Krogstad i UP.

Nærmere bestemt, tror han, kommer godværet som er spådd og en sein påske, føre til at mange prioriterer hyttene langs kysten framfor påskefjellet.

Øystein Krogstad. (Arkivfoto: Lars Hoen) Foto: Lars Hoen (arkivfoto)

Og dét retter UP seg etter, sier Krogstad til fvn.no. Han at laserkontrollene langs sørlandskysten trappes opp sammenlignet med tidligere år.

— Men et trykk på E 39 og E 18 får vi uansett. Mange kommer den veien, enten de skal til fjells eller gjøre klar sommerhytta, sier distriktssjefen.

Her står UP:

— I påska blir vi mest å se i de reduserte hastighetssonene. Lenesfjorden i Lyngdal er et aktuelt sted, det samme er 60-sonene ved Mandal og i Listerregionen. Akkurat hvor bestemmer mannskapene ut i fra trafikken. I 80-sonene er det generelt mindre å gjøre. Der setter vi heller inn en videobil, sier Krogstad.

Det ventes også mye trafikk til Agder fra Rogaland. UP kommer til å prioritere riksvei 45 mot Hunnedalen spesielt, og E39 inn og ut av Stavanger.

- Ta det rolig

— Vi er ute med det vi har av mannskaper – dét må folk de påregne. Jeg håper påsketuristene kjører med vett og forstand, og holder køene, henstiller Krogstad.

Han tar en kort pause:

— Jeg har sikkert sagt det 100 ganger før: Man sparer kanskje timinutter på å stresse seg opp til forbikjøringer. Slapp av – kom heller seinere på hytta.

Beltekontroll

I år blir det kontroller med laser, og videobiler og sivile biler settes inn. Mannskapene vil se etter eventuell ulovlig mobilbruk og manglende sikkerhetsbelter med kikkert,

— Vi gjør egentlig som vi pleier, men intensiverer det. Påska er en ulykkestid, sier Krogstad.