LINDESNES: Det var Lindesnes Avis som først skrev om sporfunnene på Vettestad mellom Vigeland og Spangereid fra sist søndag. Lengden på dem var sju centimeter, opplyser lokalavisen om de tilsynelatende ulvelignende poteavtrykkene.

— Hvis dét er riktig, kan jeg avkrefte at det er ulv. Ulvespor er mellom 9 og 11 cm, svarer rovviltansvarlig Jon-Erling Skåtan i Statens Naturoppsyn (SNO), til fvn.no.

Heller ikke en ung ulv kan det være, fortsetter Skåtan, for potene er kanskje det på ulvekroppen som raskest når full størrelse.

Større enn antatt

Turgåeren som kom over sporene sammen med to venninner, korrigerer imidlertid størrelsen på avtrykkene overfor fvn.no:

— De var 17 cm! Det var svære spor, og de så ferske ut, sier Nina Bie.

Vennegjengen var ute med to store Cane Corso-hunder, og poteavtrykkene fra dem var bare halve størrelsen, påpeker Bie. Lindesnes-kvinnen synes først og fremst det var moro å komme over sportegnene:

— Det så ut som dyret kom ned skråningen, og hadde fulgt veien noen meter. Jeg snakket med en jeger, som så sporene gå over en myr. Og han spurte meg om det ikke kunne være ulv, forteller hun.

Overrasket

Fvn.no ringer Skåtan tilbake.

— 17 cm! Da er det en tiger. Eller en enorm hund, utbryter roviltkontakten.

Han fortsetter med at ingen ulv kommer i nærheten av en slik sporstørrelse, om målingen er riktig. Etter å ha sett bildene, forklarer Skåtan det er vanskelig å identifisere sporene ut fra form, ettersom rev, hund og ulv all har nokså like poter.

— Å si mer om dem er vanskelig før jeg har sett sporene med egne øyne, sier Skåtan, som ikke utelukker å se nærmere på de mystiske avtrykkene i Lindesnes.