VENNESLA: — Vi gleder veldig til å få på plass nye og skikkelige toaletter. De er ikke fine de som er nå, sier nytilsatt rektor Bertin Tellefsen på den kombinerte barne- og ungdomsskolen.

19,2 millioner

Rehabilitering av skolen fra 1976 er nødvendig. De første kostnadsberegningene var 51 millioner kroner og gjaldt en total renovering. Nå er investeringskostnaden nede i 19,2 millioner, inkludert 600.000 kroner til forprosjekt.

Den viktigste jobben blir nye toaletter. Disse er i dag små og kummerlige og uten egen vask. Særlig føler elevene på ungdomsskolen at toalettene ikke er godt nok skjermet for lyd, da disse ligger rett ved hallen.

— Vi må bygge nye toalettløsninger. I tillegg vil vi grave ut litt og lage to nye klasserom i fritidskjelleren som lag og foreninger har brukt. Samtidig vil det komme to nye klasserom i ungdomskolefløyen, mot Skarpengland sentrum, forteller leder i byggekomiteen, Oddvar Steinsland.

Gymsalen består

Skolens ledelse har tidligere foreslått å bygge om den lille gymsalen som ligger midt i skolebygget til klasserom og felles areal. Her har det vært interessekonflikt mellom lokalbefolkningen og skolen.

— Gymsalen består helt sikkert. Nå er det nok mange som blir glade, tror Steinsland.

Steinsland føler seg trygg på at politikerne vil godkjenne investeringskostnaden når budsjettet skal godkjennes 20. desember i kommunestyret. Arbeidet på Skarpengland skole vil kunne starte til sommeren.

— Mitt håp er å få ut jobben på anbud i løpet av mars neste år, og en mulig oppstart kan da bli i sommerferien. Det er stor enighet om rehabilitering av skolen, sier han.