AGDER: I forrige bestemte departementet å stoppe lisensjakten med umiddelbar virkning, etter at Norges Naturvernforbund klaget på avgjørelsen. Nå har Miljøverndepartementet behandlet klagen og kommet fram til at tillatelsen til å drive lisensjakt opprettholdes.

Sterke reaksjoner

Jaktstansen vakte sterke reaksjoner i Agder-fylkene, ettersom avgjørelsen fratok 1400 registrerte lisensjegere muligheten til å skyte ulv under elgjakta.

— Det er nå det er flest jegere på skauen. Å stoppe lisensjakta midt i elgjakta skaper et unødvendig høyt konfliktnivå, sa nestleder i rovviltnemdna i Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder, Kåre Gunnar Fløystad til Fædrelandsvennen i forrige uke.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell forsvarte jaktstansen med at det ville være galt å tillate jakt mens klagene fra naturvernforbundet ble behandlet. I dag ble det altså klart at klagen avvises. Det åpnes dermed for lisensjakt på totalt åtte ulv i seks av landets sju rovviltregioner.

Minst 70 sauer drept

Siden mai har minst to ulver tatt livet av over 70 sauer i Aust— og Vest-Agder. Senest i helga ble seks sauer drept i Vest-Agder, noe som fikk nestlederen av Bondelaget i Vest-Agder, Birte Usland, til å kreve en snarlig gjenåpning av ulvejakta.

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er glad for jakta er gjenåpnet, men kritisk til at den ble stoppet midt under elgjakta.

Ropstad: — Mistet viktig tid

— Jeg har vært opptatt av at det skal være en seriøs behandling av klagen, men når den kom 25. september hadde det vært mulig å gjøre dette unna før 1. oktober. Nå mistet vi viktig tid, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.

Selv er han ferdig med årets elgjakt på Evje.

— Det er nok mange andre også, selv om noen er ute ennå. Jeg skjønner godt at folk er frustrerte og det er uheldig at man ikke kan få utnyttet lisensjakta når elgjegerne er i skogen, sier Ropstad.