ARENDAL: Voldtekten fant sted i juni i år da 19-åringen var på vei hjem etter en bytur. Selv beskrev han i retten drosjeturen som «helt ordinær», men innrømmet at han hadde vært beruset, skriver Agderposten.

Mannen lyktes ikke med å fullbyrde noe samleie med kvinnen, men retten er likevel ikke i tvil om at det dreide seg om seksuell omgang i strafferettslig forstand.Det ble funnet DNA-spor fra tiltalte i drosjesjåførens ansikt. Aust-Agder tingrett festet derfor ikke lit til forklaringen fra 19-åringen og kjente ham skyldig i voldtekt.

Grove handlinger

— Drosjesjåføren forklarte i retten at hun ble lurt til å kjøre inn i en mørk avkjørsel utenfor Arendal og stoppe. Etter at 19-åringen hadde betalt, kom han over henne, holdt henne rundt halsen og gjorde brutale og grove handlinger, melder Agdderposten.

Retten la i skjerpende retning vekt på at tiltalte så sent som i fjor ble dømt til samfunnstraff for seksuelt krenkende atferd, og la også vekt på at drosjesjåfører har et særlig behov for vern.Kvinnen har måttet slutte som drosjesjåfør etter voldtekten, og ble tilkjent til sammen 175.000 kroner i oppreisningserstatning, inntektstap og dekning av utgifter hun hadde etter overgrepet.