MANDAL: – Det er en høyst usikker måte å stemme på. Blant annet vet vi ikke om det er mulig å hacke seg inn for andre i dette systemet, sa hun i Mandal bystyre torsdag kveld.

Mandal deltok i et prøveprosjekt ved lokalvalget i fjor der det var mulig å stemme via internett. Det førte likevel ikke til at flere i kommunen stemte i forhold til tidligere valg.

– Det vi så var at engasjementet ikke økte som følge av denne måten å stemme på, sa Stein Inge Dahn, også han fra Venstre.

Kritisk

Like kritisk var Uwe Sander Bongsted (Miljøpartiet). – Vi har hemmelig valg i Norge, det er slett ikke sikkert dette prinsippet ivaretas ved elektronisk stemmegivning, sa han.

Også Morten Ekeland (SV) uttrykte samme skepsis. – Det er mulig å utøve press overfor den som sitter hjemme på en annen måte enn i et valglokale, sa Ekeland og mente at fjorårets valg var siste gang dette ble utprøvd.

Flertallet for

Men mot fem stemmer vedtok Mandal bystyre å be kommunaldepartementet om å få ha elektronisk stemmegivning også ved stortingsvalget neste år.