Dukkehus: Grabben har forsynt seg godt av nummer 29, som på dette bildet minner mer om et dukkehus enn et rivningsprosjekt. Foto: Janne Birgitte Prestvold
Baksteovnen: Litt rusten, og umulig å åpne var den blitt. Men i denne ovnen bakte Thomassens far boller og brød til bakeriutsalget. Foto: Janne Birgitte Prestvold

SØGNE: — Huset har jo vært et blikkfang i Høllen, og mange har hatt et forhold til det. Først og fremst som bakeri. Men for meg er det barndomshjemmet som er jevnet med jorda, sier Asbjørn Thomassen.

Høllegata nummer 29 er historie, etter at maskinene åt seg inn i det nylig. For Thomassen var det et vemodig farvel med blant annet baksteovnen til hans far. Huset ble reist i 1940-årene. Thomassen selv flyttet ut i 1970, og siden har huset vært utleid.

— Jeg kom til et punkt hvor jeg måtte ta et valg. Enten renovere, eller rive og bygge nytt, sier Thomassen.

Valget falt på det siste. Men det var lettere sagt enn gjort, siden huset – i likhet med resten av bygningene i gata – er verneverdig. Etter en rekke runder med søknader og godkjenning hos ulike distanser, er alt klart for nybygging, i form av en sjøbodinspirert bygning i to etasjer, med en leilighet i hver.