KRISTIANSAND: — Det eneste vi har å gå på er opplysninger fra Fædrelandsvennens journalist som så to menn løpe fra stedet kort tid etter at brannalarmen ble utløst, opplyser etterforskningsleder i Kristiansand, Kjell Erik Eriksen, til Fædrelandsvennen.

Brannalarm utløst

Det var klokken 04.16 at det automatiske brannanlegget ble utlløst i sanitærbrakka som benyttes av tiggere bosatt under Vesterveibroa.

Brannvesenet rykket ut til stedet med en mannskapsbil og en kommandobil. Mannskapene var på plass etter få minutter.

Døra til tiggerbrakka stod åpen da brannvesenet kom til stedet. På gulvet inni brakka hadde noen satt fyr på tekstiler og søppel.Brannen hadde ikke spredt seg til bygningen, dermed ble en storbrann avverget. Brakka fikk kun mindre sotskader som kunne fjernes ved rengjøring.

To menn løp på Vesterveien

Det eneste sporet politiet har etter brannen er en observasjon fra Fædrelandsvennens journalist som så to personer løpe langs Vesterveien omkring 6 — 7 minutter etter hendelsen.

Mennene kom løpende fra det aktuelle området. En av mennene forsøkte å hoppe over et gjerde inn til Xstrata. Den ene var ikledd noe som minnet om en mørk hettegenser. Fædrelandsvennen var på stedet før politiet.

— Dette er foreløpig for lite informasjon til å kunne gjennomføre en nyttig etterforskning. Men hvis andre vitner har opplysninger, er vi svært takknemlig for det, sier Kjell Erik Eriksen.

Politiet har ikke gjort krimtekniske undersøkelser på stedet.

— Når man snakker om et åsted hvor så mange forskjellige personer oppholder seg, så er det lite hensiktsmessig å foreta for eksempel fingeravtrykk, sier Eriksen.

Politiet ser likevel svært alvorlig på saken.

— Det kunne fort ha endt opp med et langt mer omfattende brann. Derfor er det en alvorlig hendelse, sier Eriksen.