AGDER/TELEMARK: Det var flere av lokalavisene som prøvde seg i morgentimene. Avisen Agder kunne melde at det spanske jernbaneselskapet El Transcantábrico hadde fattet interesse for sidelinjen mellom Sira og Flekkefjord.

Ifølge avisen skal firmaet ha leid sidebanen fram til 2013, i et forsøk på å gjenopprette både turisttrafikk, men også vanlig personbefordring på linjen mellom Flekkefjord sentrum og Sira.

— Vi har jobbet intenst med å få dette på plass - og nå skjer det. Jeg vil personlig ta imot toget på perrongen i Flekkefjord i ettermiddag, når banen prøvekjøres. Dette er en stor dag for oss, sier angivelig ordfører Reidar Gausdal til avisen.

Ifølge avisen kjører toget inn på Flekkefjord stasjon klokken 16.27. ## Fotballmoské

I Skien i Telemark skal det bygges moské i hjørnet på Odd fotballstadion - Skagerrak Arena. Ifølge Telemarksavisa er Odd-direktør Tore Andersen strålende fornøyd med tegningene fra arkitekten, og han tror de 46 meter høye tårnene vil ruve godt i bybildet.

Han sier også at det ikke vil bli noe problem med bønnerop under fotballkamper.

— Noe av det første vi måtte undersøke i denne saken var om bønneropene ville kollidere med kamptidene, noe som ville ha stanset planene umiddelbart. Men etter å ha undersøkt bønnetidene med terminlista, så fant vi ut at det nærmest ikke er noen kollisjoner. For to-tre kamper vil det muligens bli noen få minutters utsettelse på kampstart, men det tåler både vi og publikum, tror Andersen, som er svært glad for at de har fått saken ferdig så raskt.

Båndtvang

Fra samme fylke melder Varden at det vil bli båndtvang for katter i sentrumsnære områder. Kattene skal visstnok være grunnen til en drastisk nedgang i småfuglbestanden.

— Kattene tar for mye småvilt og småfugler. Vi har registrert en drastisk nedgang i fuglebestanden. Enkelte arter er i fare for å bli utryddet, sier rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO), Espen Marker til avisen.

Båndtvang for katter vil i første omgang gjelde i sommerhalvåret, fra april til og med september.

Bomavgift

Ifølge Arendals Tidende vil det komme bomstasjon for gående i Barbotunnelen mellom jernbanen og Torvet. Planene har vært holdt hemmelige, men ifølge avisens kilder skal visstnok planene ha kommet så langt at de vil bli realisert.

Det skal da koste fem kroner å gå gjennom tunnelen. Gangfeltet vil bli avdelt fra kjørefeltet med en glassvegg.

Navnebytte

Søgne må bytte navn, ifølge Budstikka . Et EU-direktiv forbyr nemlig bruk av nordiske æ,ø,å i kommunenavn fra og med 1. januar 2013. I artikkelen oppfordres det til å komme med forslag til nytt navn, gjerne direkte til ordføreren.

Reservasjonsrett

NRK Sørlandet kan fortelle at folk i Aust-Agder nå skal få muligheten til å reservere seg mot konsekvensene av en eventuell fylkessammenslåing. Fylkesmann Øystein Djupedal tror dette vil bidra til å minske konfliktnivået mellom fylkene.

– Vi har også fått godkjent at man kan reservere seg mot at skattepenger går til Vest-Agder, det betyr at skatten som går til fylket kan bli her i aust, sier fylkesmannen og smiler.

Gikk du på limpinnen i dag eller har du sett andre gode aprilspøker?