— Normalt vil vi ha jordbær tidligst 1. juni, men i år blir det nok ikke ferdig før tidligst mellom 7. og 10. juni, sier Kristensen til fvn.no.

TV 2 skriver at jordbærbonde Geir Goa i Rogaland ikke vil klare å ha jordbærene ferdige til 17. mai på grunn av det kalde været. Ifølge TV 2 pleier Goa å være en av de første som har ferdige jordbær, tidlig mai. Men hos Kristensen, som trolig er Sørlandets største jordbærprodusent, ville bærene uansett ikke vært ferdige til nasjonaldagen.

— Jordbærene her blir aldri klare til 17. mai, det er for kaldt, sier han.

- God kvalitet

Selv om den brutale vinteren utsetter jordbærsesongen en uke eller to, har den ifølge Kristensen ikke klart å ta knekken på kvaliteten på bærene.

— Jordbærplantene har overvintret helt topp, de, og det er omtrent en uke til de første står i blomst, sier han fornøyd.

Jordbærbonden har 120 dekar med bær og lover at det blir nok til alle som vil ha.

— Vi fokuserer på noen sorter, god smak og får søte jordbær. Det blir helt sikkert masse, gode jordbær, sier han.

- Ikke tidlig

Også i Søgnejordbær DA tror de sesongen blir noe utsatt.

— Det har jo vært kaldt og det blir altså ikke noen tidlig sesong. Bærene kommer nok en uke senere, minst, sier Liv Meland i Søgnejordbær DA.

Det tidligste firmaet har klart å levere bær er rundt 6. juni. I år regner hun med at de første bærene er ferdige mellom 15. og 20. juni.