— Du er Slt-koordinator i Søgne. Hva innebærer det?

— At jeg skal finne de rette menneskene som kan hjelpe til med å forebygge rus og kriminalitet blant ungdom. Det innbærer at jeg må kjenne alle, for å sikre at de ressursene som allerede finnes hos kommunen og politiet, blir mer samkjørt og målrettet. Jeg er som en edderkopp i et spindelvev.

- Du begynte i jobben i 2010, året etter ble du kåret til Årets Forbilde i kommunen. Hvordan gikk det til?

— Min filosofi er at alt er mulig. På jobbintervjuet bemerket jeg at ungdom i Søgne ikke hadde et eget sted. Det får du ikke til med det første, sa de. I november året etter åpnet Open Mind, som er ungdommens kulturhus i Søgne. Det er ca. 50 ungdommer i forskjellige grupper som styrer huset, vi voksne tilrettelegger og veileder. Her får unge mulighet til å jobbe med sin egen selvfølelse og selvtillit. Alle har behov for å bli sett, hørt og satt pris på og det blir de her hos oss. Så er det vel noen som har sett det vi har fått til, og synes det er bra.

- Hvordan fikk du det til?

— Jeg var i masse politiske utvalg, for å snakke om ungdom og utfordringene de møter. Så har jeg vært på det private næringsliv, og jeg er helt overveldet av all hjelpen vi har fått av dem. Vi har fått mye ut av den millionen vi fikk av politikerne.

- Men du jobber ikke bare med det?

— Jeg er en tilrettelegger, i grunnen for alle som spør om hjelp. Skal fotballen ha juleavslutning, håndballen holde sommerfest, eller en menighet ønsker hjelp til å arrangere skumparty, så stiller vi opp og hjelper til, gratis.

- Det kommunale budsjettet strekker ikke helt til, og nå arrangerer handelsforeningen auksjon til inntekt for Open Mind. Hva går pengene til?

— Projektor og lerret. Og laserlys.

- Du er 45, klarer du å holde et "open mind"?

— Ja, jeg omgir meg jo mye med ungdom, men jeg skal ikke jobbe her inn i evigheten. Jeg kombinerer stillingen som Slt-koordinator med å drive kulturhus. Når det er oppe og går, vil jeg trekke meg mer ut.

- Du jobber mye, får du tid til annet?

— Jeg har en datter på fem år, og jobben blir i grunnen styrt av henne. Hun er hos meg annen hver uke, og de ukene jeg ikke har henne, er jeg stort sett her på huset.