AGDER: — På Lindesnes var det liten storm klokka 21.00. På Torungen og Oksøy har vi sterk kuling. Noen steder kan vinden blåse sterkere enn det våre observasjoner fanger opp, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Også i innlandet kan det blåse godt. Og vinden øker utover natta i hele landsdelen.

— Det ser ut som vinden vil øke på litt utover natta før det svekkes i morgen formiddag. Vi har meldt liten storm i natt for Agderfylkene, sier Haga.

Han mener vinden kan komme opp i full storm rundt Lindesnes.— Men det blir ikke verre enn det. I Skagerrak har vi liten storm og en del bølger, sier han.

Superspeed er nesten en time forsinket inn til Kristiansand natt til tirsdag. Forventet ankomst er 00.50. — Når vi får østavind, får vi ikke så veldig grov sjø. Jeg vil tro de er rundt fire meter i området der danskebåten går. Kommer du lengre vest i Nordsjøen, bygger bølgene seg mer opp, sier Haga.

Været blir absolutt verst i natt. Men det er ikke noe godvær å se fram til senere i uka. — Været vil bli bedre onsdag, men det blir regn og regnbyger. Ikke store mengder regn og ikke kuling, men lavtrykk vil dominere denne uka. Vi har også sendt ut et spesialvarsel om at det i morgen kveld kan komme ganske mye nedbør i østlige deler av Aust-Agder, sier Haga.