MANDAL: Når det kastes inn nye kandidater ett døgn før møtet, kan alt skje. Jeg kjenner på avgjørelsen i spenning og med mye adrenalin, men er forberedt både på å vinne og tape, sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

Få har så stor tro som henne. Andre vi har snakket med, sier løpet om førsteplassen er kjørt. Det blir Hans Fr. Grøvan, selv om spenningen har steget siste døgn.

I tilfelle er det Agders lengstsittende stortingsrepresentant som vrakes. Dagrun Eriksen debuterte på Stortinget i 1997. Hun er også landsdelenes eneste politiker som sitter i partiledelsen i eget parti. Hun er nestleder i KrF.

Det var torsdag Grete Kvelland Skaara kastet seg inn i kampen om andreplassen etter Grøvan. Det liker Vennesla-ordfører Torhild Bransdal dårlig, som selv er foreslått til denne plassen.

— Jeg måtte hatt lang tid, skulle jeg fortalt alt om denne nominasjonsprosessen. Men når nestlederen i fylkespartiet bryter avtalene og spillereglene vi har vedtatt, er det drøyt. Man kan kjempe om posisjoner, men med blanke våpen, sier Bransdal.

Rett før møtet begynte kom det rykter om at Kristiansand KrF ikke våger å fremme Kvelland Skaara på andreplass. Det snakkes om at en for tøff linje kan endre hele stemningen og sende delegater i retning Dagrun Eriksen på førsteplass.

Mye spill, mye rykter og en dirrende spenning. Det er situasjonen rett før det mest dramatiske nominasjonsmøtet i denne valgkampen innledes på Hald Pensjonat i Mandal.