ARENDAL: Før rettssaken kom opp for Aust-Agder tingrett hadde mennene ikke erkjent noe som helst. Etter å ha blitt fersket mens de holdt på å skru av en båtmotor ved Gjeving i Tvedestrand natt til 3. november, har mennene sittet i varetekt.

Da saken kom for retten sist tirsdag la mennene kortene på bordet og tilstod hele den omfattende tiltalen for tyveri av 35 båtmotorer. Dermed slapp vitnene å møte i retten og rettsprosessen kunne gjøres unna på noen timer.

I retten sa mennene at de hadde dårlig økonomi og hadde hørt om andre som reiste til Norge for å stjele båtmotorer. Dermed bestemte de seg for å reise til Norge. Siden begynnelsen av juni i fjor til de ble tatt tok de fem turer til Norge.

Mennenes reiserute skal ha vært med båt fra Gdansk i Polen til Nynashamn i Sverige. Derfra kjørte de med bil til Norge. Hvor de hadde gjort av motorene eller hvem som hadde kjøpt dem, ville mennene ikke ut med. Motorene hevdet mennene å ha solgt for 1200 til 7000 kroner. Fortjenesten deres skal ha vært om lag 40.000 hver.

Tingretten konkluderte med at mennene handlet forsettlig og i uberettiget vinning.

— Tyveriene er begått av flere i felleskap, og reisene til Norge har ikke hatt annet formål enn å begå vinningskriminalitet. Det er derfor ingen tvil om at de tiltalte har hatt et fast forbrytersk forsett, skriver retten i dommen.

Straffen ble satt til fengsel i ett år og tre måneder for begge de tiltalte. I tillegg må de i fellesskap betale erstatning pålydende 235.300 kroner.