KRISTIANSAND: Den lille midtbaneeleganten kom til Start i 2008, og har de siste sesongene vært en av lagets beste spillere. Kontrakten gikk egentlig ut etter årets sesong, men da 23-åringen så ut til å glippe for Start, tok saken en ny vending.

Det resulterte i at Start på sine hjemmesider onsdag kunne melde om at den offensive drivkraften i Mons Ivar Mjeldes lag hadde signert for tre nyr år.

Til Starts hjemmesider sier Owello at han føler det var det riktige å gjøre.

Overfor Fædrelandsvennen avslører Starts nummer ti hvorfor dte ble forlengelse i stedet for klubbskifte:

— Føler meg trygg her

— Det var aldri aktuelt å gå til en annen klubb i Norge, og tilbudene fra utlandet var ikke de riktige for meg nå, derfor valgte jeg å bli, sier Owello, som selv forhandlet direkte med Start på oppløpet. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til har han avsluttet samarbeidet med agent Tom Poldner.

Og da han selv overtok forhandlingene om sin egen fremtid ble han kjapt enig med klubben om forlengelse.

— Jeg er veldig glad for å ha signert kontrakten, og samtidig få den usikkerheten ryddet av veien. Jeg hadde ikke signert hvis jeg ikke var fornøyd, og det er en sikkerhet for meg å vite hvor jeg skal være så langt fram i tid. Jeg vet hva jeg har og hva jeg får, jeg føler meg trygg her og trives godt, sier Owello til Fædrelandsvennen.

Administrerende direktør i Start Toppfotball AS, Magne Kristiansen, var selvsagt en svært lettet og glad mann da han snakket med Fædrelandsvennen onsdag:

Kjempenyhet

— Dette er en kjempenyhet for oss. Vi har hatt en prosess gående siden august, og vi trodde vel egentlig ikke at det var realistisk å skulle få han med videre. Men etter hvert har det beveget seg mer og mer i den retning av at det kunne være mulig, og de siste ukene fikk vi virkelig troen på at vi kunne lande dette, sier Kristiansen.

Verdien av at en mann som Owello forlenger er stor. Både med tanke på signalet det sender til fans og medspillere, men også med tanke på det sportslige. Det betyr at det offensive navet i trener Mons Ivar Mjeldes spill vil fortsette å snurre.

Kristiansen opplyser at en treårskontrakt var minimumskravet Start ville signere han på.

— Sluttforhandlingene gikk direkte med Owello selv, og det har vært en god prosess. Det var Pwello selv som ønsket å ta dette direkte med oss, fortsetter Kristiansen.

Millionlønn

Som også har sett det publikum i fotball-Norge har sett i år:

— Det er ikke tvil om at han har vært vår beste spiller, han var utrolig viktig for å rykke opp igjen, og så har vi klart å gjøre dette innenfor de økonomiske rammene vi har når det gjelder lønn. Han havner nå i det øvre lønnssjiktet lønnsmessig i Start. Han har vært der oppe før, men nå er han helt i toppen, sier Magne Kristiansen.

Det betyr en grunnlønn på rundt en million kroner, som er maksgrensen i Start. Med maks uttelling på bonuser kan han tjene rundt 1,3 millioner kroner totalt.