KRISTIANSAND: Den siktede mannen ble senest dømt i mars måned og fikk da en betinget fengselsstraff.

– Han har begått nye forbrytelser i prøvetiden, og det er dermed kvalifisert gjentakelsesfare, sier politiadvokat Folke Åmlid i forbindelse med kravet om å varetektsfengsle mannen i Kristiansand tingrett onsdag ettermiddag.

32-åringen er nå siktet for innbrudd og skadeverk mot en bobil som stod parkert i Vennesla. Fra bobilen ble det stjålet en dekoder, og dusjen ble ødelagt. Dette forholdet skjedde 20. april. Dagen før skal mannen ifølge siktelsen ha stjålet to trillekofferter på nattoget fra Oslo mot Stavanger. Dessuten har mannen ifølge politiet vært i besittelse av narkotiske tabletter.

I pinsehelga mener politiet at 32-åringen gjorde innbrudd om bord i MS Maarten og stjal tre kasser vin, øl, nøkler og kontanter. I tillegg er han siktet for oppbevaring av mindre mengder narkotika, og for å ha vært i besittelse av en stillettkniv.

Den siktede ønsket ikke å bli varetektsfengslet, og ba om meldeplikt og et løfte om å avgi urinprøve eller blodprøve for at politiet skal være forsikret om at han ikke skal ruse seg i tiden fremover i påvente av et behandlingsopplegg.

Kristiansand tingrett mente at det ikke var noe uforholdsmessig inngrep å varetektsfengsle mannen, som dermed skal sitte i fengsel i inntil fire uker fremover.