BYKLE: Det var litt før klokka 15 onsdag ettermiddag at fastboende byklere oppdaget kristiansandsmannen som kom ravende full ut av Hovden Høyfjellshotell.

— Det var en turist som var på ferie på Hovden. Han ble vurdert til å være åpenbart beruset og skulle til å sette seg i bilen for å kjøre avsted. Det var folk i området som observerte det, og gjorde tiltak for å stanse mannen i sitt ærend. Han ville imidlertid ikke etterkomme dette, og kjørte fra stedet, forteller lensmann Dag Hovden til Fædrelandsvennen.

Fulgte etter sjåføren

De lokale som hadde sett opptrinnet, satte seg derfor i bilen og fulgte etter fylleferden ned mot Hovden sentrum. 69-åringen svingte inn ved utestedet Food For Your Mood. Mannen hadde da kjørt mellom 1 og 2 kilometer.

— De lokale kjørte da inn bak mannens bil og sperret den inne slik at han ikke fikk kjøre fra stedet. Slik ble de stående i omkring én time inntil politiet kom til stedet. 69-åringen var medgjørlig og ble sittende stille og rolig å vente, forteller Dag Hovden.

Erkjente fyllekjøring

Lensmann Hovden hadde vært på Evje og var på vei nordover da meldingen om fyllekjøringen tikket inn. Én time senere svingte han inn ved utestedet og tok hånd om kristiansanderen. De lokale Hovden-beboerne hadde også tatt fra 69-åringen nøklene til bilen.

Mannen erkjente overfor lensmannen at han hadde drukket alkohol forut for kjøreturen ned til Hovden sentrum.

— Han ble tatt med til politiets lokale på Hovden. Det ble tilkalt en sykepleier som sikret blodprøve av mannen. Han er nå siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han samtykket også i førerkortbeslag, forteller lensmannen.