KRISTIANSAND: — Hva bringer deg til Kristiansand og Norge?

— Jeg visste fra før av at Norge var et vakkert og fasinerende land, men jeg visste ikke at det var så spesielt. I utgangspunktet kom jeg hit for å lære mer om alle de fasinerende aspektene ved Norge. Som volontør var det mest interessante prosjektet i Kristiansand, og jeg liker det faktum at byen ligger sør i landet. Det er kanskje ikke så altfor kaldt om vinteren da.

— Hva skal du jobbe med på Samsen?

Jentefokus

— Jeg skal konsentrere meg om Filmverkstedet og kulturavdelingen. Jeg skal være vert for et prosjekt kalt Jentefokus og jeg skal hjelpe andre med å organisere eventer. Jeg er veldig interessert i kunst og kultur og liker å finne forskjellige måter jeg kan utrykke min kreativitet på.

— Hva med norsken?

— Jeg forsøkte å lære noen enkle setninger på norsk i Tyskland, men nå er jeg glad for å kunne følge språkkurset ved universitetet.

Prisforskjell

— Hvor kommer du fra i Tyskland?

— Fra Paderborn, en "liten" by i nærheten av Münster. Tyskere kaller det i hvert fall en liten by, men sammenlignet med norske byer er den stor, med sine 150.000 innbyggere.

— Forskjeller mellom de to landene?

— Prisene! Norge er mye dyrere enn Tyskland, men naturen er mer imponerende her i Norge. Etter en 10 minutters spasertur befinner du deg midt i vakker natur, muligheter som er sjeldne i Tyskland.

— Har du bodd i utlandet tidligere?

— Jeg liker svært godt å reise; Spania, Italia, Frankrike, England, Nederland og Danmark. Men jeg har aldri bodd i utlandet før, så dette er første gang, noe som gjør opplevelsen enda mer spennende. Håper jeg får reist en del rundt i Norge også.

Studere videre

— Utdannelse og yrke, hvilke planer har du for fremtiden?

— Jeg var ferding med mine "A-levels" denne sommeren. Etter oppholdet i Norge vil jeg studere hjemme i Tyskland. Sannsynligvis vil jeg studere en kombinasjon av kunst og kultur. Jeg liker tanken på kanskje å kunne jobbe med noe på et kulturhus etter studiene.

— Hva gjør du på fritiden?

— Jeg liker å bruke fritiden min på romkameratene mine og andre venner. Vi liker å gå på kino og konserter. Og noen ganger tar vi bare en spasertur for å komme ut i naturen.