RISØR: Havaristen er i god behold, og båten ble assistert av en privatperson og slept til land, melder Hovedredningssentralen (HRS) klokken 15.54.

På Twitter melder HRS: «HRS takker RS Inge Steensland, Redningshelikopter Rygge, Luftambulanse Arendal Kystradioen, Politiet samt privatpersoner som hjalp til i søket.»

Mistet kontakten

Hovedredningssentralen mistet kontakten kontakten med en person i fritidsbåt som meldte at han hadde fått motorstans.

– En person i en båt meldte at han hadde fått motorstopp, og siden har vi ikke fått kontakt. Vi søker på sjø og på land, og har ikke funnet båten, sa redningsleder Per Hognaland i HRS klokka 14.15.

Ved 17-tiden forteller han følgende om hendelsesforløpet:

– Personen i båten drev på sjøen og ble observert av en privatperson som hjalp med å taue ham inn til land. Personen som var savnet skjønte nok at han vi letet etter ham, så han ringte politiet. Da vi fikk stadfestet at det var rett person, kunne vi avslutte leteaksjonen.

Melding om drivende fritidsbåt

Det var klokka 13.22 at Hovedredningssentralen i Sør Norge meldte at de hadde fått melding om drivende fritidsbåt utenfor Risør.

– Vi vet ikke om personen har fått hjelp til å komme seg til land, eller om båten er i drift, uttalte Hognaland.

Klokka 14.55 meldte politiet i Agder på Twitter:

– Dersom det er fritidsfiskere eller andre publikum på sjøen, på strekningen Tvedestrand-Risør, som i dag har hjulpet noen som har hatt problemer med båten, kontakt politiet på tlf. 02800.

Hovedredningssentralen koordinerte søket med redningsskøyter, redningshelikopter, luftambulanse og kall til alle båter i området med Kystradio Sør.

Uavklart situasjon

Klokka 13.30 uttalte redningsleder Cecilie Sørensen i HRS: - Det er en uavklart situasjon, og vi vet veldig lite. Kommunikasjonen med havaristen er brutt, og vi vet ikke hvem som eier båten. Vi leter nå etter en mulig båt i drift, sa Sørensen.

Redningsskøyta "Inge Steensland" søkte i området.

– Vi søker etter en båt med en person om bord. Det er et stort område vi leter i, og det er veldig krevende og uvisst, sa Håvard Vedvik.

Sporingen på nettstedet Marinetraffic viser at redningsskøyta har søkt gjennom store områder fra skjærgården utenfor Risør mot Tvedestrand de siste par timene. Ved 15–30 tiden var redningsskøyta like ved Sandøya i Tvedestrands-skjærgården.