Fredag opplyste Dyreparken at hunntigeren Boonya venter unger.

– Av bildene vi klarte å ta kan vi se to tigerunger, men vi utelukker ikke at det kan være flere. Boonya beveger seg gjerne litt når vi tar røntgenbilder, og da blir bildene noe utydelige, fortalte veterinær Michaela Modig da.

Nå er alt klart for fødsel, og Kristiansand dyrepark opplyste at det kunne skje når som helst.

Torsdag formiddag var fødselen i gang. Klokka 09.44 var én unge født.

– Dette er superspennende for parken, våre ansatte og for våre gjester. Aller mest spennende er hvilken betydning dette har for programmet vi er med i, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt i Kristiansand dyrepark til Fædrelandsvennen.

Fem tigerunger

Tigerunge nummer to dukket opp klokken 10.55, og klokken 11.19 ble det født ytterligere en tigerunge.

Dermed var det kommet tre tigerunger til verden i Dyreparken i løpet av torsdagen.

Ved 15.30-tiden ble det født ytterligere en tigerunge, men den overlevde ikke fødselen, bekrefter Dyreparken.

Etterpå kom en femte tigerunge.

– Dette er dyr som er utrydningstruet, og det at det fødes flere tigre inn i programmet er viktig og nødvendig. Det er vi kjempeglade for, sier Bjørnstad Schjøtt, og legger til at hun håper alt går bra med mor og tigerungene som nå er født.

I videovinduet ovenfor kan du følge fødselen direkte. Livesendingen er produsert av Dyreparken.

«Det er flere kameraer inne hos Boonya, og det vil bli vekslet jevnlig mellom disse kameravinklene. Kameraene overvåkes av ansatte hele døgnet, og vil styres etter behov. Livesendingen vil inneholde flere intervjuer og innslag underveis fra både dyrepasser, biolog og veterinær i Dyreparken», skriver Dyreparken i en pressemelding.