KRISTIANSAND: — Jeg satte meg ned for å lese Fædrelandsvennen på morgenen, og fikk jo sjokk da jeg så oppslaget om sextrakassering av små barn. Har dette foregått ved skolen der datteren min går? Uten at noen fra skolen har brydd seg om å gi oss en skikkelig orientering om dette?

— Jeg skjønte ingenting, forteller Ida Olivia Tveite.

Hun reagerer hardt på at skolen har valgt å vente med å sende ut informasjon, etter at en åtte år gammel skoleelev mandag denne uken ble spurt av en mann om hun ville ha sex med ham.

— Dette skjedde jo på skoleveien. Tenk om det hadde skjedd noe mer alvorlig i tidsrommet fra mandag og frem til i dag, sier en fortørnet mor.

-Takk og pris at datteren min var hjemme fra skolen i dag, så jeg kunne sette meg ned og fortelle henne om hva som hadde skjedd, før hun eventuelt fikk vite det av andre elever. Det var godt å kunne snakke ordentlig med henne ved kjøkkenbordet, sier Tveite. Hun har en datter på 11 som går på Solholmen skole og en sønn på 15 ved naboskolen, Grim skole.

Vil ha opprydning Tveite ønsker nå møte med rektor, og krever et allmøte der skolen rydder opp i saken.

— Dette gjelder våre barns sikkerhet, og skolen har opplysningsplikt overfor oss som foreldre. Greit nok at rektor har vurdert dette, men det skjedde mandag. I dag er det fredag. Tenk at vi skulle lese dette i avisen. Selv om skolen nå velger å sende ut informasjon, kommer det jo alt for sent, sier moren.

Hun understreker at hun er fornøyd med skolen i sin helhet, og at det ikke eksisterer noe vondt blod verken overfor rektor eller øvrig ledelse ved skolen.

— Det er en kjempefin skole, og jeg er glad for å ha datteren min der. Men når det gjelder denne saken, burde det vært opp til foreldrene å vurdere om barna også skulle bli informert. Skolen kunne fint sendt et brev bare til foreldrene, så kunne vi tatt den avgjørelsen, sier hun opprørt.

- Ikke vær godtroende Leif Westgaard er nærmeste nabo til skolen, og to av hans tre barn er elever ved Solholmen. Han er forarget over skoledirektørens uttalelse til Fvn.no, der hun blant annet sier:

Jeg tenker at man i utgangspunktet skal tro at folk vil hverandre godt, og noen ganger er det mennesker som ikke har gode hensikter. La oss være godtroende, men vaktsomme.

— Det er jo stikk i strid med hva jeg lærer mine jenter på 8 og 9 år. Vi skal ikke være godtroende, hvorfor skal man gå ut fra at fremmede menn har gode hensikter med å snakke med små barn? Jeg forteller mine barn at de skal gå vekk fra slike situasjoner.

— Vi har jo sett hva som har skjedd tidligere her i byen, bemerker han.

Han er takknemlig for at informasjonen har tilflytt ham gjennom media.

— Jeg vet jo ikke når jeg ellers ville ha fått informasjon, og jeg synes ikke avisen har gått for tidlig ut med dette. Det er jo allerede gått fem dager, sier han.