KRISTIANSAND: Politiet er i ferd med å oppklare sprengningene av buss— og sykkelskuret på Flekkerøya. Ungdommene har tilstått i avhør hos politiet.

Etter det fvn.no kjenner til, er likevel større mengder fyrverkerikrutt på Flekkerøy på avveie.

Fyrverkeriet ble stjålet fra et lager i et nedlagt fiskemottak på øya. Mer krutt skal imidlertid være stuet unna i skogen til senere bruk.

  • Natt til lørdag 28. april gikk en 0,8-liters colaflaske fylt med krutt av og sprengte vekk pleksiglassrutene på sykkelskuret på Flekkerøya.

  • Natt til 1. mai ble skuret sprengt igjen. Denne gangen med en 1,5 liters colaflaske.

  • Fvn.no brakte morgenen 2. mai bildene av busskuret før Vegvesenet ryddet rekordraskt opp, og snakket senere med ungdommene som var tilstede under sprengningene.

- Sava! Videofilm nummer to, tatt natt til 1. mai, er tatt med mobilkamera fra kirkebakken, og er bare noen sekunder lang. Den viser likevel en langt kraftigere eksplosjon enn den som rammet sykkelskuret.

I bakgrunnen høres først utbruddet "Sava!", etterfulgt av fnising og undertrykt latter. En eller annen i bakgrunnen sier " syykt ".

Den første filmen ble lagt ut på nettstedet Youtube, den neste filmen har ungdommene sittet på en uke, kloke av skade. Etter det fvn.no kjenner til, skal det finnes flere filmer fra stedet som viser sprengningen.

— Det drønnet i hele grunnen her og ristet i vinduene, sier en 58 år gammel mann til fvn.no. Han bor 200 meter i luftlinje fra busskuret.

Tilstått To gutter på 14 år og to på 16 og 17 år, har alle tilstått delaktighet i tyveri av krutt og sprengning av sykkelskuret. Fra før av har to 14-åringer, tre 16-åringer og en 18-åring innrømmet å ha stjålet fyrverkeri og laget bomben som sprengte busskuret natt til 1. mai.

14-åringen og 16-åringen som har tilstått sprengningen av sykkelskuret, var også med på sprengningen av busskuret.

Men det er ifølge ungdommer i "sprengningsmiljøet" ikke lenge før det smeller igjen .

VIDEO 1: Her kan du se sprengningen fra 1. mai (Quicktime-format, mobilkamera)

VIDEO 2: Her kan du se sprengningene fra 28. april

BILDER: Se bildene av det maltrakterte busskuret og sykkelskuret