KRISTIANSAND: – Vi stiller oss undrende til at de velger å bruke akkurat dette navnet. «LOS» er som utrykk ikke beskyttet, men vi har registrert både firma og logo under navnet, forklarer kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Dag Runar Pedersen.

Han regner med at Program Golfs navnebytte dreier seg om en glipp fra Forsvarets side. Onsdag tok han kontakt med Forsvarsdepartementet for å oppklare en eventuell misforståelse.

— De har henvendt seg til oss, og vi har invitert til møte for å diskutere saken, sier underdirektør i Forsvarsdepartementet Kåre Helland-Olsen til fvn.no.

— Vil dere trekke tilbake navnebyttet?

— Vi sier verken det ene eller det andre. Vi skjønner godt poenget til Agder Energi og vil høre hva de har å si, sier Helland-Olsen.

LOS er som kjent et datterselskap i Agder Energi. Nå er energiselskapet redde for dårlige assosiasjoner rundt merkenavnet.

– Hvis dette blir en ny såkalt milliardsprekk i Forsvaret er ikke det noe vi ønsker å assosieres med. Forvekslinger kan lett oppstå. Det ønsker vi å unngå, sier Pedersen, som er positiv til Forsvarsdepartementets svar.

— Den oppfatning vi har er at de legger seg flat. Det virker som de ønsker å dempe dette så fort som mulig.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har bestemt at Forsvarets omdiskuterte Program Golf skal videreføres, men for å markere en omfattende evaluering og ny start skifter logistikkdelen i programmet navn til LOS. Program Golf omfatter en rekke prosjekter, blant annet et system for lønn og regnskap i Forsvaret.