Ifølge informasjon avisen selv har innhentet fra Gilde, er Fosen-anlegget det eneste som har levert kjøtt til alle områdene der de syke barna bor.

Gildes anlegg på Rudshøgda, som tidligere har vært utpekt som en sannsynlig smittekilde, har ikke solgt kjøttdeig til Trøndelag, hvor ei to år gammel jente ble innlagt med nyresykdommen hus 3. mars.

– Det kompliserer hele søkeprosessen, sier direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet. Han mener det er bedre å gå for bredt ut enn for smalt i forsøket på å beskytte forbrukerne.

Om Fosen-anlegget skulle være smittekilden, er det ifølge VG sendt ut over 80 tonn potensielt infisert kjøttdeig til butikker over hele landet i løpet av mars.

– Vi synes det er kritikkverdig hvis det er matvarer ute på markedet som kan være infisert av denne bakterien, uten at de blir tilbakekalt. Jeg har ikke fått beskjed om at det er tilfelle, sier direktør Geir Stene-Larsen i Folkehelseinstituttet.

Anlegget på Fosen har ikke gjennomgått den omfattende testingen som er gjennomført på Rudshøgda-anlegget etter at utbruddet ble kjent. Et mindre parti kjøttdeig fra Lidl med utspring i Fosen ble analysert fredag, med negativt resultat.

– Siden prøvene på Lidls kjøttdeig er negative, er mistanken mot Fosen langt mindre, sier avdelingsdirektør Stein Ivar Ormsettrø.