KRISTIANSAND: Voldtekten skjedde natt til torsdag 2. mars i Østre Strandgate. Mannen forklarte i retten at han tidligere på kvelden søkte på internett etter prostituerte i Kristiansand. Han fant en annonse, og ringte eller sendte sms til det oppgitt nummeret, som var til kvinnen han senere voldtok. Han fikk da beskjed om å komme til en adresse i Østre Strandgate.

62-åringen slapp mannen inn i leiligheten, og de to avtalte deretter tjenestene kvinnen skulle utføre, samt prisen som var på 1600 kroner. Mannen hadde imidlertid ikke penger til å betale, men tilbød kvinnen en pc han hadde med seg som han hadde fått av hjelpemiddelsentralen. Kvinnen godtok til slutt dette, og avtalen ble at mannen kunne komme tilbake til henne to ganger til grunnet pc-ens verdi.

Så fikk mannen seksuelle tjenester, og forlot leilgheten. Kvinnen oppdaget at mannen hadde med seg en pepperspray.

Kom tilbake og krafset på døra Mannen tok seg så noen øl på en bar, før han senere på kvelden fikk låne 1600 kroner fra en kamerat og gikk sammen med han tilbake til kvinnens leilighet, uten at de hadde kontaktet kvinnen først. Tiltalte gikk opp mot leiligheten, mens kameraten ventet utenfor. Men 23-åringen kom ikke tilbake, og svarte heller ikke på gjentatte telefonoppringninger fra den ventende kameraten. Kameraten gikk så hjem.

Kvinnen våknet av at noen ringte intenst på ringeklokken, men hun så ingen da hun kikket ut av "kikkehullet" i døra, og la seg derfor igjen. Men så hørte hun noen krafselyder på døra, og så igjen gjennom døras "kikkehull". Hun så ingen, og åpnet døra. Da kom tiltalte brått inn.

Kvinnen forklarte i retten at mannen så hadde tatt tak i henne og truet med å drepe henne. Han tvang så kvinnen ned på kjøkkengulvet, og ga klar beskjed om at hun skulle stoppe ropene sine. Tiltalte klemte også armen rundt halsen hennes slik at hun fikk vanskelig for å puste, og kvinnen sa at hun var redd for å dø. Han slapp taket, men tvang henne til å utføre seksuelle tjenester flere ganger i løpet av cirka fire timer. Tiltalte truet kvinnen med å bruke peppersprayboksen hvis hun ikke gjorde som han sa. Kvinnen fikk blåmerker på armen etter basketakene.

Til slutt forlot mannen leiligheten, etter å ha spurt og letet etter pc-en uten å finne den.

Ventet tre uker med å anmelde

Mannen forklarte imidlertid at han ville gi kvinnen de 1600 kronene han hadde lånt da han kom, og ta tilbake pc-en. Kvinnen hadde sagt til 23-åringen at pc-en ikke var i leiligheten, selv om hun hadde gjemt den i et skap, og mannen ble sint på grunn av dette. Han forklarte at han så forlot leiligheten uten å ha seksuelt samkvem med kvinnen på noen måte. Dette trodde ikke retten på.

Neste morgen ringte kvinnen flere og fortalte om hendelsene, og hun skal ha vært ute av seg. Flere rådet henne til å gå til politiet, men det gjorde hun ikke før tre uker senere.

Sprayet kvinne med pepperspray på samme sted 15. mars avtalte han et møte med en annen kvinne som benyttet den samme leiligheten i Østre Strandgate til eskortetjenester. Hun gikk ned for å åpne porten for han etter at de hadde avtalt et møte, men da hun så hvem det var, ville hun ikke slippe han inn fordi hun tidligere hadde truffet ham og mente han ikke var til å stole på. Mannen sprayet så kvinnen i ansiktet med pepperspray, og hun løp for å få vasket av seg sprayen.

Mannen forklarte i retten at han kom for å finne pc-en han tidligere hadde gitt til kvinnen han tidligere voldtok, men retten trodde ikke på dette fordi han ikke hadde sagt noe om dette til kvinnen han sprayet med pepperspray.

Tiltalte ble i 2002 dømt til fem års fengsel for to voldtekter av forskjellige kvinner, men han slapp ut av fengselet allerede i 2004. Retten legger i straffeutmålingen vekt på at det er fare for at tiltalte vil gjøre nye voldtekter.

Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til forvaring med en tidsramme på seks år og en minstetid på fire år. Han må også betale 100.000 kroner til 62-åringen.

Totalt 15 vitner forklarte seg i retten.