KRISTIANSAND: — Jeg er narkoman, ikke idiot. Jeg kan både lytte, snakke og svare. Jeg synes kommunen kunne gitt meg en time på å komme meg ut, sier Kolbjørn Kåfjord (43) oppgitt.

Han viser oss plankehaugen som tidligere var hjemmet hans. De som rev bua hadde pakket alt han eide i fire søppelsekker og lagt det bort.

— Da jeg kom hjem på onsdag tenkte jeg at dette er sånne ting som bare skjer i Donald. Jeg var redd gitaren og den nye forsterkeren min var ødelagt, men det var de heldigvis ikke, sier Kåfjord.

Gitaren er fin å ha på kvelden, da går det mest i 60- og 70-tallsrock.

Nå har han pakket alt inn under noen pressenninger inntil videre.

Ingen informasjon

Han er ikke bitter på de som utførte rivingen, de gjorde bare jobben sin. Men han synes det er et skikkelig spark bak at de ikke tok seg bryet med å informere ham om at de skulle rive.

— Jeg har ikke gjort noe forsøk på å skjule at jeg har bodd her i en og en halv måned, så hvis de ville snakket med meg hadde de fått tak i meg. Men jeg er takknemlig for at de tok seg bryet med å pakke tingene mine, sier han.

Området rundt bua han bodde i hadde et to meter høyt gjerde. For å komme inn måtte han enten klatre over eller gå ned den bratte fjellskråningen bak gjerdet. Her hadde han laget seg en trapp av ting han fant på området.

Ulykke

Kåfjord mistet det høyre beinet i en ulykke som 13-åring, men han er en godt trent tidligere slalåmmester, og han klarer å ta seg fram hvor det skal være. Hele ni gull har han bak seg i norgesmesterskap i slalåm for funksjonshemmede.

I natt sov han på en sofa hos en kompis, men til natta vet han ikke hvor han skal gjøre av seg. Han håper varmestua har plass til ham, hvis ikke håper han at en kompis har plass til ham.

Tidsspørsmål

Tore Dalevoll, driftsingeniør i Kristiansand havn, sier at den aktuelle bua skulle vært revet for lenge siden, men ble stående for lenge tom. Grunnen til at den ble revet onsdag var klager fra naboer, som hadde sett flere uvedkommende personer oppholde seg i området.

— Vedkommende som har overnatet i bua har fått beskjed av våre folk for lenge siden at han må flytte ut, men det er ikke blitt gjort, sier Dalevoll.

Kristiansand havn har ikke daglig kontroll av det området.

— Før vi fjernet bua sikret vi verdisakene vi fant inne. Vi fant eiendeler til flere personer. Det har aldri vært gitt noen tillatelse til at noen kan oppholde seg i bua, sier Dalevoll.

Kåfjord satser på å få seg en leilighet etter hvert. Men i mellomtiden skal han spille gitar og selge Klar, magasinet laget av stiftelsen Klar. De jobber for å synliggjøre at livet oppleves best ved å være til stede, og uten kjemisk rus.