KRISTIANSAND: Entreprenørene som hadde ansvaret for å holde veien oppe får blant annet kritikk fordi lederne satt på kontoret i stedet for å være ute på veiene og fordi de ikke hadde ekstra ressurser å sette inn da været var som verst. Resultatet var at de måtte hente inn ekstra utstyr der og da.

Det er en av konklusjonene i en rapport fra Statens vegvesen Region sør som ble offentliggjort i går. Her stilles det spørsmålstegn ved om ordningen med anbud har ført til at entreprenørene kun har mannskap og utstyr for en normal vinter. Men svikter under ekstremvær.

Men de som hadde ansvaret for brøytingen er ikke de eneste som får kritikk i rapporten:

Varslingen fungerte for dårlig i alle ledd. Resultatet var at det tok for lang tid før noen hadde en oversikt over hvor vanskelig situasjonen var.

Det var for dårlig kontakt mellom firmaene som hadde ansvar for brøytingen og veivesenet. Veivesenet burde kommet raskere på banen da de fikk beskjed om at det var problemer med å holde veien åpen.

Vogntogene ble stanset altfor sent og en del av politifolkene som skulle kontrollere dem hadde for lite kunnskap om slike kjøretøy.

Nå har Statens vegvesen Region sør utarbeidet en liste på 13 punkter med forhold som må forbedres.