Åseral: Han er regionsjef i Kjøpmannskjeden, et datterselskap i NorgesGruppen og eier av Jokerkjeden.

— Jokerbutikken er planlagt på 460 kvadratmeter. Planen er å starte byggingen våren neste år og åpne høsten 2007 i god tid før snøen kommer, sier Mikkelsen.

Joker skal verken bygge eller eie butikken selv. Det tas sikte på å inngå en avtale om drift med Satu Koski, som driver storkiosken på Bortelid i dag. Opplegget er at Koski skal drive butikken sammen med Liv Mjåvatten. De skal dessuten investere i butikkutstyr.

Det er den Grimstadbaserte investoren Jørn Moum som skal bygge og eie butikklokalet. Moum har vært aktiv med salg av hyttetomter på Bortelid i en årrekke og har vært sentral i flere etableringer.

— Butikken vil bli et løft for Bortelid og Åseral. Tiden er moden for en større butikk med et bredere utvalg. Det skal bli en fullsortimentbutikk med lokale tilpasninger, alt etter hva kundene ønsker, sier Eyvind Mikkelsen.

På Bortelid er det nå omtrent 900 hytter og 100 leiligheter. Den største tilstrømningen til stedet skjer i vintersesongen, men planen er at butikken skal være åpen hele året.

— Det er først og fremst hyttefolket vi regner med å betjene, sier Mikkelsen. Mikkelsen som selv har leilighet på Bortelid, sier det ikke hadde vært aktuelt å åpne butikk på Bortelid uten tro på at det skal være lønnsomt. Han opplyser at Joker har 500 butikker i Norge, hvorav 50 på Agder. Mikkelsen sier Jokerkjeden har satset sterkt utenfor bystrøk og er dagligvarekjeden som er best representert i distriktene.

— Det er planer om både videre utbygging på Bortelid og veitilknytning med Ljosland, men vi har ikke regnet med nye veiforbindelser i planen vår, sier Eyvind Mikkelsen.

aksel faag